Samsung Galaxy Fold 2 bude představen ve 2. čtvrtletí. Dostane UTG sklo a S Pen!

Jako první na řadu se sice v únoru dostane skládací véčko Galaxy Z Flilp, hned krátce na to ale můžeme počítat i s nástupcem skládacího hybridu Galaxy Fold. Samsung jej má představit v průběhu druhého čtvrtletí, tedy nejpozději v červnu letošního roku. A očekávané specifikace zní dost zajímavě.

V prvé řadě má Galaxy Fold 2 po rozevření nabídnout osmipalcový displej, který bude kryt ultratenkým sklem. Náhrada dosud používaného plastu bude vítaným bonusem s ohledem na větší bezpečnost vnitřního displeje. Polyimidovou fólii u Galaxy Fold totiž můžete nenávratně poškodit i svým vlastním nehtem. A právě přesun na UTG (Ultra Thin Glass) umožní Samsungu do Foldu integrovat i jeden zajímavý doplněk - stylus S Pen! Používání hybridu v rozevřeném stavu by tak dostalo i druhou dimenzi, na kterou jsou zvyklí uživatelé modelů Galaxy Note.

Podle zdroje má výkonovou stránku obstarat Snapdragon 865 s 5G modemem, jako hlavní fotoaparát má sloužit stejný 108MPx fotočip jako u budoucího Galaxy S20 Ultra. Jedná se o hodně časné spekulace, ovšem přesnost zdroje se v poslední době osvědčila, takže očekáváme, že by spekulace mohly být postaveny na reálných základech. A do komerčního uvedené druhé generace Foldu na trh se budou spekulace zcela jistě zpřesňovat a postupně doplňovat.

Zdroj Twitter

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (8) Další článek: Apple Watch změří tuk, svaly a vodu v těle. Stačí přidat nenápadný náramek Aura Strap

Témata článku: Samsung, , , , , , , S Pen!, Čtvrtletí, Hybrid, Samsun, DOS, Displej, F +, Ultra Thin Glass, Bloom, Sklo, Fold, Ultra-Thin Glass,