Samsung Galaxy Core: dualSIM inspirovaný Galaxy S4

Samsung představil nový model střední třídy, dvoujádro je akceptovatelné, vzhled Galaxy S4 pak příjemným bonusem.

Samsung představil dalšího zástupce modelové řady Galaxy, Galaxy Core, u kterého vyzdvihuje dvoujádrový procesor, kompaktní rozměry a podpory dvojice slotů pro SIM karty. Zařízení designově vychází z aktuálního top modelu, co se barev a tvaru zařízení týče. najdeme zde však určité vzhledové odlišnosti. Čelní plochu zaujímá 4,3" TFT LCD displej s rozlišením 480 × 800 bodů, pod nímž jsou umístěny standardní ovládací prvky v podání Samsungu - hardwarová klávesa Home a senzorické zpětné a kontextové tlačítko. Prostor nad displejem je vyplněn logem výrobce, reproduktorem, VGA kamerkou pro videohovory a senzory pro detekci jasu a přiblížení k displeji. Popisek Duos pak značí, že se bude jednat o zařízení s podporou dvou SIM karet, které budou zároveň na příjmu. Pokud budete z jedné SIM volat, při vhodném nastavení se hovory na druhou SIM přesměrují na první, a vy je budete moci přijmout.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Core v tmavé barevné variantě, koncepce telefonu designově odkazuje na model Galaxy S4. Uvidíme, kolika podobných zařízení se letos ještě dočkáme

Záda přístroje disponují podobným zpracováním, jako zadní kryt Galaxy S4. V rámci zadní plastové skořápky najdeme výřezy pro 5Mpix fotoaparát, který natáčí maximálně 480p videa s 30 fps, LED přisvětlení a hlavní reproduktor. Snímač fotoaparátu je vystouplý lehce nad povrh, podobně jako u Galaxy S III, takže se o něj zapře při položení na rovný povrch. Pod krytem nalezneme mimo zmiňovaných slotů pro SIM i slot pro microSD karty (až do kapacity 64 GB), který doplňuje interní 8GB paměť, a 1 800mAh baterii. Rozměrově (129 × 68 × 9 mm) se novinka blíží modelu Galaxy S II, v kapse pak bude tížit 124 gramy. Na základní desce přístroje je přítomen dvoujádrový 1,2GHz procesor a 1 GB operační paměti.

Z Galaxy S4 i pár funkcí

Galaxy Core se neinspiroval u Galaxy S4 pouze vzhledem, nabízí také klíčové softwarové vychytávky v čele s funkcemi Smart Stay (pozastavení videa při odvrácení obličeje), Smart Alert (zobrazení zmeškaných událostí při zvednutí telefonu z rovného povrchu) a S Voice (interaktivní hlasový průvodce). K dispozici bude i celá řada podporovaných systémových gest a samozřejmě nemůže chybět ani grafická nadstavba TouchWiz. Ta bude postavena nad Androidem 4.1 Jelly Bean. Po stránce konektivity můžeme očekávat podporu Wi-Fi či 3G s HSUPA. Lokálně se dále můžete spojit pomocí USB 2.0 nebo bezdrátově přes Bluetooth 3.0. Pro nabíjení a datový přenos slouží standardní konektor microUSB na spodní hraně. K navigování pak poslouží integrovaný čip GPS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Core v bílé barevné variantě

V základní nabídce nalezneme celou řadu předinstalovaných aplikací. Základní od Googlu, které nemohou chybět v žádném Androidu, doplňují přídavky od Samsungu. Týkají se zejména multimediálních hubů a komunikačního rozhraní ChatOn. Samozřejmě, další aplikace a hry si můžete doinstalovat z aplikačních portálu Google Play a Samsung Apps. Mezi aplikacemi můžeme počítat i s FM rádiem či hudebním přehrávačem, díky 3,5mm konektoru jack budete moci do telefonu zapojit dodávaná i vlastní sluchátka. Zaručena je podpora celé řady audio i video formátů.

Klepněte pro větší obrázek

Samsung Galaxy Core se bude prodávat ve dvou barevných variantách a primárně v Dual SIM verzi. Ta se na trhy v Evropě dostane v průběhu května. Verze s jedinou SIM se pak do prodeje dostane v červenci. Dostupnost a předpokládaná cena na českém trhu zatím není známa.

Samsung Galaxy Core Duos
I8262
rozměry a hmotnost: 129 × 68 × 9,0 mm, 124 g
displej: 4,3", kapacitní TFT LCD, 480 × 800, 217 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 1 800 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Play (2× Cortex-A5, 1 GHz, 45nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 5MPx, video (1 280 × 720), autofocus, blesk
27 %
vybavenost
cena: už se neprodává


 

Diskuze (19) Další článek: Vodafone: mobilní BTS pro velké akce [reportáž]

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy Core Duos, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, GAL, Vhodné nastavení, Podporovaný systém, Integrovaný čip, Komunikační rozhraní, Galaxy c, INS, Sam, Samsun, Galaxy s, Core,