Samsung Galaxy Ace 2: druhé eso v ruce [video]

Stane se Samsung Galaxy Ace 2 prodejním esem jako jeho předchůdce? V dnešní přehuštěné nabídce Androidů vyšší třídy to nebude mít lehké.

Samsung se snaží navázat na úspěch, který mu v loňském roce kromě vlajkové lodi Galaxy S II zajistily i nižší modely Galaxy Mini a Ace. Nástupce Galaxy Mini už jsme testovali, nyní přichází na řadu o něco větší sourozenec. Samsung má ve zvyku druhé generace telefonů stejného názvu dělat vždy o něco větší, výkonnější a lépe vybavené, a tak i Galaxy Ace 2 je po všech stránkách lepší než předchůdce. Obsahuje dvoujádrový procesor s lepší grafickou jednotkou, větší displej s jemnějším rozlišením a také baterii s větší kapacitou. Bonusem je integrovaný čip pro funkci NFC.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Ace 2 svým designem nijak nevyniká

Vylepšení parametrů můžeme jednoznačně pochválit, diskutabilní zůstává pouze velikost displeje. Úhlopříčkou 3,8 palce se Galaxy Ace 2 dostává pryč z kategorie kompaktních telefonů a řadí se už spíše k těm větším. Kdyby Samsung ponechal 3,5 palce jako u loňské generace, možná udělal lépe. Takhle má Galaxy Ace 2 blízko k mnoha čtyřpalcovým modelů a jen ve vlastní stáji mu budou nejvíce konkurovat Galaxy S Advance nebo loňský Galaxy W. Nový Samsung Galaxy Ace 2 s funkcí NFC se právě začíná prodávat na volném trhu za cenu okolo 7 300 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Galaxy Ace 2
I8160
rozměry a hmotnost: 118 × 62 × 10,5 mm, 122 g
displej: 3,8", kapacitní PLS LCD, 480 × 800, 246 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3, GPS
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 500 mAh
procesor: ST-Ericsson U8500 (2× Cortex-A9, 1 GHz, 45nm)
operační systém: Google Android 2.3 (Gingerbread)
fotoaparát: 5MPx, video, autofocus, blesk
27 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (33) Další článek: Vyhrajte cestu do Berlína na Campus Party Europe

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy W, Ace, Samsun, Druh, Integrovaný čip, Eso, GAL, Galaxy a, Sam, Generace telefonu,