AMD | Grafické karty | Samsung

Samsung do svých procesorů Exynos přidá grafickou část od AMD, detaily prozradí v létě

Už v létě roku 2019 oznámil Samsung blízkou spolupráci se společností AMD v oblasti grafických čipů. Samsung totiž plánuje u čipsetů řady Exynos používat nový typ výkonné grafiky od AMD.

Teď se dozvídáme, že bychom se bližších detailů k použitému grafickému čipu a jeho vlastnostem měli dočkat v červnu tohoto roku, avšak nedojde ještě k plnému odhalení nové generace čipsetu Exynos. To by si měl Samsung schovat až na později.

Zatím se předpokládá, že grafický čip od AMD bude postavený na ověřené architektuře RDNA, kterou používal i u integrovaných, mobilních a desktopových grafických čipů. Nejnovější grafické karty Radeon RX 6000 i herní konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S už mají grafické čipy s architekturou RDNA2.

Samsung nedávno oznámil, že nová generace grafiky bude součástí nového vlajkového telefonu, o jaký půjde model a kdy se ho dočkáme, je ale zatím velkou neznámou. Spekulace hovoří o Galaxy Note 21, se kterým se počítá kolem srpna.

Na internetu se rovněž už objevily první neověřené testy výkonu Exynosu s čipem AMD Radeon a výsledky ukazují, že je v grafickém výkonu lepší než Apple Bionic A14.

Uvidíme, co na tom je pravdy a jaké budou reálné výsledky. Nesmíme navíc zapomínat, že na podzim už bude mít Apple novější A15, takže se můžeme těšit na pořádný souboj a ukázku toho, jak daleko je Apple proti AMD v oblasti architektury grafického čipu pro mobilní telefony a potažmo i tablety, MacBooky a další zařízení, které hromadně přejdou na čipy Arm přímo od Applu.

Představení Exynosu 2100:

Diskuze (2) Další článek: Telegram vytahuje další zbraně proti WhatsAppu, přinese QR pozvánky do skupin a nové widgety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,