Samsung do hodinek Galaxy Watch Active 2 brzy přidá měření krevního tlaku

Samsung oznámil, že jihokorejské ministerstvo potravin a bezpečnosti léčiv (MFDS) ohodnotilo měření krevního tlaku jako oficiální metodu pro měření krevního tlaku bez použití manžety. K měření bude třeba modul Health Monitor v aplikaci Samsung Health a také hodinky s pokročilým měřičem, kam v současné době spadá pouze model Galaxy Watch Active 2. Funkce však bude podporována i u budoucích modelů hodinek od Samsungu.

Podmínkou přesného měření je pravidelná kalibrace (minimálně jednou za čtyři týdny) s měřičem krevního tlaku, následně můžete pomocí hodinek přesně odečítat aktuální hodnoty krevního tlaku, které hodinky vyhodnocují na základě tzv. „pulzních vln“ nasnímaných měřičem srdečního tepu. Aplikace v telefonu následně analyzuje poměr a vztah kalibračních hodnot a naměřených údajů, které přepočte na krevní tlak.

Podívejte se na měření krevního tlaku v podání hodinek od Samsungu:

Měření krevního tlaku bude zpřístupněno na hodinkách Galaxy Watch Active 2 v průběhu třetího čtvrtletí, to však platí pouze pro Jižní Koreu. O konkrétním datu zprovoznění měření v Česku a na Slovensku zatím neexistují žádné bližší detaily. To stejné ostatně platí o podpoře EKG u Watch Active 2, které mělo být zpřístupněno během prvního čtvrtletí letošního roku. Samsung však EKG neustále vylepšuje, a současně čeká na potřebné certifikace úřadů v USA a Evropě. Kdy se tedy obou funkcí dočkáme i v Česku, zatím není jasné.

Diskuze (8) Další článek: 5G už i na Mount Everestu! BTS v základním táboře dodal China Mobile

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Health, Měřič, Watch Active, Galaxy Watch Active, Evropa, Slovensko, Česká republika, Brzy, Health Monitor, Samsun, Tlak, Krevní tlak, Jižní Korea, MFDS