Samsung chystá velký update firmwaru pro řadu Galaxy S20. Co přinese?

Samsung začal na českém trhu prodávat smartphony řady Galaxy S20 v pátek 13. března, a oproti dřívějším rokům jsme se hned první den prodeje nedočkali žádné firmwarové aktualizace. První bugy byly opraveny u předprodejní aktualizace ATBM datované k 1. březnu (stejný FW je k dispozici u nově zakoupených telefonů), ovšem ty nejpodstatnější nedostatky vyřeší až chystaná velká aktualizace. A ty by na smartphony měla dorazit v následujících týdnech, teoreticky by to mohla stihnout ještě v březnu.

Mezi hlavní novinky bude podle Maxe Weinbacha patřit oprava přehřívání při bezdrátovém nabíjení, oprava zamrznutí aplikace fotoaparát, úprava battery managementu a také fix pro nestabilní Wi-Fi připojení. Nutno dodat, že u redakčního Galaxy S20 Ultra jsme se nesetkali s žádným výše uvedeným problémem.

Nejvybavenější model řady Galaxy S20 trápí především pomalejší a současně nejistý autofocus, popř. nemožnost fotit detaily z absolutní blízky. Jistě, část problémů jde na vrub použité optiky, ale podle nás se výraznější problémy týkají nedoladěného softwaru. Když totiž v telefonu přepnete na režim Pro, manuálně si zaostříte a případně třeba 2× přiblížíte, je vidět, že telefon detaily vyfotit umí. Jenže ne na automatiku. A nepomůžete si ani deaktivací Optimalizátoru scény.

Představení řady Galaxy S20 od Samsungu:

Automatické ostření opravuje firmwarová revize ATC2, která se již objevila v Jižní Koreji. Do Evropy by se však měla dostat ještě novější aktualizace ATCH, která se pomalu dostává do celého světa. Update je zatím k dispozici pouze pro „es dvacítky“ s Exynosem, a nám nejblíže je zatím v Rusku. Aktualizace mj. přináší aplikaci Fotoaparát ve verzi 10.0.01.98, ve které by měly být opraveny ty největší fotografické nedostatky. Jakmile se update dostane do Česka, budeme vás informovat.

Via Sammobile

Diskuze (2) Další článek: 10 nej aplikací pro práci z domova

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsun, Max Weinbacha, March, Sammobile, Jižní Korea, Pro +, Česká republika, Aktualizace, The Next, Optimalizátor scény, Via Sammobile, Firmware