Samsung chystá herní smartphone Galaxy A90. Má být postaven na Snapdragonu 855

Nejvybavenější model letošní řady Galaxy A od Samusngu má zamíchat kartami podobně, jako tomu bylo loni v případě Pocophonu F1. Samsung chystá první smartphone mimo „elitní“ řady Galaxy S a Galaxy Note, který poběží na aktuálním nejvýkonnějším čipsetu. Samsung Galaxy A90 má v USA běžet na Snapdragonu 855, v Evropě pak zřejmě dostane Exynos 9820. A to hlavní - smartphone má stát méně, než Galaxy S10e, byť nabídne podobný „surový“ výkon.

Šetřit se však někde musí. Telefon tak může dostat menší kapacitu RAM, menší interní úložiště nebo u něj bude AMOLED displej nahrazen „obyčejným“ IPS panelem. Samsung u novinky nepočítá s výřezem v displeji, místo něj se do těla má dostat výsuvná selfie, a to hned s otočnou konstrukci (něco mezi řešením u Oppo Find X a Oppo N1). Foťák tak půjde natočit dopředu i dozadu. Buď bude na telefonu sám, nebo jej na zadní straně doplní trojice objektivů. V tomto se zdrojové informace zatím diametrálně rozcházejí.

Existenci telefonu už nevědomky potvrdil i Samsung. Na webu americké pobočky je Galaxy A90 zmíněn po boku „es desítek“ u bonusové akce pro hru Asphalt 9. A model Galaxy A90 není jediným připravovaným „áčkem“, již před pár dny byly objeveny (zatím prázdné) produktové karty pro Galaxy A20s a pro Galaxy A40. Od začátku března máme i rámcovou představu o budoucím Galaxy A60. V letošní řadě Galaxy A od Samsungu tedy bude dost těsno.

Zatím nejvybavenějším letošním „áčkem“ je Galaxy A50:

Diskuze (21) Další článek: Svět Harryho Pottera letos znovu ožije! Máme pro vás detaily hry Wizards Unite

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Galaxy S a Galaxy Note, Sam, Evropa, Herní, Posta, Telefon, Samsung Galaxy, Áčko, SMA, Samsun