Samsung blíže představuje Knox Vault. Bezpečnostní mechanismus z Galaxy S21

Samsung použil bezpečnostní mechanismus Knox Vault již v řadě Galaxy S21, bližšího představení se však funkce dočkala až nyní. Jedná se o zatím nejpokročilejší bezpečnostní mechanismus mobilní divize Samsungu. Všechna data v telefonu jsou zašifrovaná a přístup k nim chrání Samsung Knox Vault procesor, jedná se zejména o hesla, otisky prstů a další citlivá data spojená s využívanými službami na smartphonu.

Druhou nedílnou součástí je zabezpečená paměť, která s procesorem komunikuje přes zašifrovaný Samsung Knox Vault protokol. Data uložená v této paměti jsou kompletně izolovaná od operačního systému, a přistoupit k nim nelze jinak, než přes zabezpečený procesor. Data v paměti jsou chráněna i před externími útoky přepětím, výkyvy teplot (abnormální teploty pod -35 a nad 100°C) či před cíleným útokem laserem. V případě, že je vnější kryt čipu demontován, je přístup k datům zablokován. Samozřejmostí je pak ochrana před různými softwarovými útoky. Recenzi Galaxy S21 Ultra si můžete přečíst zde.

Představení bezpečnostního řešení Knox Vault:

Zdroj Samsung News

Váš názor Další článek: Googlu se nelíbí agresivní ukončování aplikací na pozadí, posvítí si na výrobce

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Samsung Galaxy S21+ 5G, Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB, Bezpečnostní mechanismus, Procesor, Citlivé data, Samsung News, Mechanismus, Data, Samsun