Samsung a TikTok dotáhli nový hudební formát StemDrop pro míchání songů. Do mobilů dorazí už brzy

  • TikTok a hudební vydavatelé vytvořili nový hudební formát StemDrop
  • Má sloužit k snadnému mixování úryvků skladeb, tzv. Stemů
  • Samsung vytvořil přehrávač, který však brzy nabídne všem bez rozdílu

Samsung společně se sociální sítí TikTok oznámil partnerství, v rámci něhož vznikla nová platforma StemDrop. Samsung ji označuje jako „nový mezinárodní formát pro objevování hudby“. Základem pro hudbu budoucnosti mají být tzv. Stemy, což jsou bloky hudebních skladeb, které jsou rozděleny na základní hudební komponenty, tj. vokály, bicí, basová kytara, apod. TikTok k tomu přidá i utilitu StemDrop Mixer, která umožní prakticky každému „namíchat“ si vlastní hudební mix.

TikTok si od SteamDropu slibuje objevení nových hudebních umělců, kterým chce pomoci i tím, že nejpopulárnější uživatelsky generované skladby zobrazí v týdenním žebříčku. Bude tak možné vidět nejlepší talenty a současně TikTok pomůže s širším dosahem publika. Vše odstartuje 26. října, kdy bude na TikToku v rámci StemDrop formátu zveřejněn minutový singl, na němž spolupracoval Max Martin (Britney Spears, Céline Dion), Savan Kotecha (One Direction, Katy Perry, Ariana Grande,...) a Ali Payami (Taylor Swift, The Weekend).

Veškeré novinky týkající se formátu StemDrop budou k dispozici na tomto samostatném kanálu. Nový hudební formát dále zaštiťují firmy Syco Entertainment, Universal Music Group, Republic Records a Samsung. Jihokorejský výrobce pro nový hudební formát připravil přehrávač StemDrop Play, který však bude zveřejněn na Google Play i pro telefony ostatních značek.


Nejoblíbenější telefony od Samsungu

Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/256GB Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/256GB
nabízí 78 obchodů za ceny od 16 290 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/128GB Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/128GB
nabízí 81 obchodů za ceny od 13 490 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy S24 S921B 8GB/256GB Samsung Galaxy S24 S921B 8GB/256GB
nabízí 72 obchodů za ceny od 19 190 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy S24 Ultra S928B 12GB/512GB Samsung Galaxy S24 Ultra S928B 12GB/512GB
nabízí 73 obchodů za ceny od 30 370 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené telefony od Samsungu


Exkluzivita však Samsungu zůstane minimálně v prvních dnech existence nového formátu, tisková zpráva zmiňuje funkčnost u skládacího véčka Galaxy Z Flip4, u něhož jihokorejci vyzdvihují natáčecí režim FlexCam či funkci Multidisplej, který umožní při nahrávání videí na TikToku ve druhém okně zobrazit třeba texty skladby. Úspěšnost nového formátu hudbu bude záležet zejména na tom, jak jej příjme komunita TikToku. Tato sociální síť si od něj však přímo slibuje širší zásah uživatelů, které dosavadní videa neoslovila. Hudba? To může být pro zpoustu potenciálních uživatelů zcela něco jiného. Naší recenzi skládacího véčka si můžete přečíst zde.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Flip4:

Zdroj: Samsung News, TikTok Newsroom

Váš názor Další článek: Microsoft chystá obchod s mobilními hrami. Chce si ukousnout kus koláče, který v rukou drží Apple a Google

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip4, Samsung News, Katy Perry, Taylor Swiftová, Hudba, Hudební formát, Formát, Skladba, The Weekend, Multidisplej, F +, Universal Music Group, Song, Přehrávač, Míchání, Mic,