Samsung 11. října zřejmě ukáže Galaxy A9 se čtyřmi foťáky a Snapdragonem 845

Samsung na 11. října zcela mimořádně naplánoval tiskovou konferenci, na které chce představit další smartphonovou novinku. Pozvánku k akci doplňuje popisek „4× fun“, což podle mnohých značí přítomnost hned čtyř fotoaparátů na zadní straně. To ostatně na svém Twitteru začátkem září oznámil i důvěryhodný leaker @IceUniverse.

Spekulace podtrhuje i nedávný rozhovor šéfa Samsungu, DJ Koha, do médií, v němž uvedl, že chce nové funkce začít nejdříve nabízet ve střední třídě. Doposud přitom bylo běžnou praxí, že se u Samsungu technologické novinky dostaly nejprve do modelových řad Galaxy S a Galaxy Note. A kde jinde tuto informaci potvrdit, než u prvního smartphonu, který se na trhu objeví po inkriminovaném rozhovoru.

Po Galaxy S9, Galaxy S9+ a Galaxy Note 9 má Samsung v říjnu oznámit Galaxy A9. Telefon má být k dostání v modré, růžové, černé a zlaté, mezi paměťovými variantami má být na výběr 64 či 128 GB. To nejzajímavější je ale použitý čipset, podle všech indicií má telefon běžet na Snapdragon 845, a pokud se k tomu připočte slušná operační paměť, AMOLED displej a čtyři fotoaparáty, může mít Samsung na předvánočním trhu dost žhavé želízko ohni. 

První pohled na Pocophone F1 by Xiaomi:

Očekávat tak zřejmě můžeme model ve stylu Pocophone F1, ze všeho nejdůležitější však bude to, jakou jihokorejci zvolí cenovou strategii. Podobnou jako Xiaomi (64GB Poco F1 stojí 9 499 Kč), nebo bude cena vyšší?

Zdroj Sammobile [1], [2]

Diskuze (6) Další článek: Huawei otevře na Chodově velký showroom. Kromě obchodu zde vznikne fotoateliér a prostor pro eventy

Témata článku: , , , Sam, Předvánoční trh, Foťák, Cenová strategie, F +, Paměťová varianta, New Galaxy, Úkaz, DJ Koha, První smartphone, Běžná praxe, Technologická novinka, Použitý čipset, October, Samsun, IceUniverse, Žhavé želízko, První pohled, Zadní strana, AMOLED displej, Samsung Galaxy, Modelová řada