Říjnová Top 10 Antutu má nového lídra. Přes magickou hranici se přehoupl Huawei

Známý benchmark Antutu zveřejnil žebříček Top 10 nejvýkonnějších androidových smartphonů za měsíc říjen. Pravidla měření jsou pořád stejná – je třeba měření na alespoň tisíci kusech od daného modelu a hodnoty vycházející z měření jsou zprůměrované. Měří se v aplikaci Antutu verze 7 pro Android.

Říjnový žebříček má nového lídra a po předchozím avízu asi není překvapením, že se jím stal Huawei Mate 20 Pro s procesorem Kirin 980. Nový vlajkový smartphone největšího čínského výrobce pokořil hranici 300 tisíc bodů, která pro smartphony se Snapdragon 845 byla dosud nepřekonatelná, a to téměř o 10 tisíc bodů.

Klepněte pro větší obrázek

Stejný čipset obsahují také modely Huawei Mate 20 a Mate 20X, ale zatím nedosáhly takové penetrace, aby splnily podmínku tisíce měřených zařízení. To se podle odhadů Antutu nicméně stane už v aktuálně probíhajícím měsíci listopadu. Od druhého do desátého místa jsou tak všechny další zastoupené modely se Snapdragonem 845.

Do první desítky se proti předchozímu měsíci nově probojovalo ještě Meizu 16, další modely si pouze prohodily některé příčky. Poroučet se naopak musel Pocophone F1 a také Asus Zenfone 5Z. Rozdíly se ale pohybovaly v řádu jednotek tisíc bodů, a tak není vyloučeno, že se ještě někdy do top desítky vrátí.

Jak vybrat telefon s dobrým poměrem cena/výkon:

Diskuze (21) Další článek: Stále stejně krásné a teď ještě o fous chytřejší. Withings Steel HR získává aktualizaci na OS2

Témata článku: , , , , , , , , , Mág, Předchozí měsíc, Lid, Poměr cena/výkon, Lídr, Nový lídr, Mat, Známý benchmark, Desáté místo, Pře, Stejný čipset, Model, ANT +, První desítka, Magi, Dobrý poměr,