Rendery Samsungů Galaxy S9 a S9+: Rozdílovou funkcí bude duální fotoaparát

Představení očekávaných Samsungů Galaxy S9 a Galaxy S9+ se nezadržitelně blíží. Smartphony se mají ukázat na únorovém veletrhu MWC, ovšem již nyní o dvou nových telefonech od Samsungu víme již téměř vše. To se týká i samotného designu, který by, podle uniklých fotek od výrobců pouzder, měl zůstat podobný letošním modelům. Pouze s drobnými vizuálními odlišnostmi.

Ty si můžeme detailněji ukázat na nových renderch, které si můžete prohlédnout v naší galerii. Tím nejvýraznějším rozdílem, mimo zcela zřejmé odlišnosti v rozměrech telefonu, úhlopříčce displeje a kapacity napevno integrované baterie, bude fotoaparát na zadní straně. V případě základní varianty Galaxy S9 zde bude umístěn „pouze“ jeden snímač, na nějž bude ze spodní části navazovat vycentrovaný snímač otisků prstů.,

V případě verze označené jako Galaxy S9+ se budou moci uživatelé těšit na duální fotoaparát po vzoru letošního Galaxy Note 8 (recenze zde). Jen s tím rozdílem, že obě čočky nebudou umístěny vedle sebe ale v rozvržení „nad sebou“. Pod fotoaparátem bude umístěna čtečka otisků prstů,  společný modul pro měření srdečního tepu a přisvětlení bude umístěn nalevo od fotoaparátu. Vše tedy směřuje k tomu, že se u „es devítek“ nedočkáme čtečky otisků prstů pod displejem, kterou nedávno představila společnost Synaptics. Čtečka v displeji vypadá reálně zřejmě až u budoucího Galaxy Note 9.

Základní „es devítka“ od Samsungu má mít rozměry 148 × 69 × 8,4 mm. Spodní rámeček pod 5,65" Super AMOLED displejem má být o 0,1 mm tenčí, než u současné „es osmičky“. Telefon poběží na Exynosu 9810 se 4GB RAM, některé spekulace hovoří až o 6GB operační pamětí. Interní 64GB úložiště půjde rozšířit microSD kartami. Telefon se do prodeje dostane s Androidem Oreo.

Zvětšená verze o rozměrech 158 × 74 × 8,5 mm nabídne 6,1" dvakrát zahnutý displej a také již zmiňovaný duální fotoaparát. U obou modelů zůstává stejné rozvržení postranních tlačítek jako u letošní generace. Na spodní hraně se vedle konektoru USB-C nezapomnělo ani na sluchátkový konektor. Hardwarově bude telefon vybaven identicky, i když se u něj primárně přikláníme k 6GB operační paměti. Rozlišení displeje a kapacita baterie však zatím ani u jedné verze není známa.

Letošní generace Samsungů Galaxy S8 a Galaxy S8+:

Zdroj 91mobiles, MySmartPrice

Diskuze (15) Další článek: Honor 9 Lite se ukáže ještě do Vánoc. Půjde o kompaktnější variantu již známého Honoru 7X

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Galaxy s, Konektor USB-C, Základní varianta, Nejvýraznější rozdíl, Spodní rámeček, Zvětšená verze, Čtečka, Stejné rozvržení, Spodní hrana, Únorový veletrh, Spodní část,