Regulační úřad potvrdil smutnou zprávu. Galaxy Note 10 přijde o 3,5mm jack

Americký úřad FCC již na svém webu vydal certifikační zprávu připravovaných modelů řady Galaxy Note 10, čímž de facto potvrdil i některé spekulace. V prvé řadě nám zpráva potvrzuje design telefonu, který je stejný jako na nedávných uniklých tiskových renderech.

Potvrzuje se však i jedna nemilá věc, na těle Galaxy Note 10 chybí 3,5mm jack. Samsung má v základní krabici přibalit redukci z USB-C a navíc i USB-C sluchátka od AKG, která mají mít aktivní redukci šumu (ANC). Šachta pro stylus S Pen se nebude nikam přesouvat, jak naznačovaly některé spekulace, zůstane v pravé části spodní hrany. Stylus se nejprve z těla vymáčkne, a až poté jej půjde vytáhnout. Po zasunutí zpět jej zase zamáčknete, takže bude jeho konec zarovnán se zbytkem těla.

Druhé teaser video od Samsungu na Galaxy Note 10:

Bohužel se potvrdila i absence technologie Sound on Display, zvuk při volání tedy nebude prostupovat přes displej. Sluchátko nad displejem u Notu 10 i nadále zůstává, a to zejména proto, že jej Samsung využívá pro režim sterea. Na spodní hraně totiž vidíme pouze jeden reproduktor, a na hraně horní je jen šuplík pro nanoSIM a sekundární mikrofon. Na zadní straně bude připraven trojitý fotoaparát se samostatným přisvětlením, v případě Galaxy Note 10+ má být pod diodou umístěna ještě ToF kamerka.

Zdroj FCC

Diskuze (135) Další článek: Vodafone chystá odstávku zákaznických systémů. O víkendu nepojedou samoobsluhy

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Displej, Sluchátko, Spodní hrana, Regulační úřad, FCC, Africký národní kongres, ANC, Jack, Hrana, S PEN, Šach, Galax Note, Tof kamerka, Úřad FCC,