Recenze véčka Samsung Galaxy Z Flip4. Větší baterie a kosmetické změny příště nemusí stačit

  • Samsung se veze na vlně popularity skládacích zařízení
  • U Z Flip4 přibyla větší kapacita baterie, dalších změn bylo poskrovnu
  • Vyšší výkon se hodí, příští rok však Samsung bude muset zabrat

Plusy

  • Velmi dobrý výpočetní výkon
  • Zvýšená odolnost IPx8 proti vodě a prachu
  • Kvalitnější fotografie v noci a za šera
  • Konečně větší kapacita integrované baterie

Minusy

  • Málo změn oproti předchozí generaci
  • Záď se při hraní rychle zahřívá
  • Do oblasti pantu se dostává prach
  • Samsung zapomněl na režim DeX
? 8/10
Hodnocení
redakce

Samsung Galaxy Z Flip4 je véčko se skládacím displejem. Novinka primárně vychází z loňského Galaxy Z Flip3, ale vizuálně se toho moc nezměnilo. Pokud hledáte skládačku, která bude vizuálně unikátní, hledejte dál. I u letošní novinky si bude většina myslet, že máte v ruce loňskou „trojku“. Samsung se z toho nevykroutí ani tím, že prohodil materiálové zpracování velkých ploch a bočních hran. Zatímco letos jsou kraje lesklé a zbytek matný, vloni to bylo přesně obráceně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Galaxy Z Fold4 je kompaktní telefon do dlaně, při rozevření však nabídne více než dostatečnou displejovou plochu

Na rovinu, změn oproti loňskému telefonu není hodně. Největším bonusem je větší kapacita baterie, ke které můžeme připočíst energeticky efektivnější čipset doplněný lehkým profilem pro zpracování, který šetří cennou energii. Náročný pracovní den tak véčko už zvládne s přehledem.

Novinka je určena předně do rukou uživatelů, kteří nechtějí mít v kapse obrovitý telefon, současně ale nejsou připraveni na to, aby používali smartphone s menším displejem. Véčko je v tomto případě skvělý kompromis, v zavřeném stavu je navíc displej jako v bavlnce. Zvýšená odolnost vůči vodě (IPx8) i nadále zůstává, véčko má tedy i nadále mezeru mezi oběma díly v zavřeném stavu. Ale dá se s tím žít.


Samsung Galaxy Z Flip4 5G F721B 8GB/128GB


Svými barvami véčko podprahově oslovují zejména ženy, zlato-růžový nebo fialový odstín padne do rukou jen odvážnějším pánům, v černé a modré jsou šance o dost vyšší. Cenově se startuje na částce 27 490 Kč (8/128 GB), za patnáct stovek navíc dostanete dvojnásobnou kapacitu interní paměti. 512GB varianta véčka stojí 31 990 Kč. A nad pamětí je třeba se zamyslet, protože paměťové karty do véčka nevložíte.

Jaký je vlastně Galaxy Z Flip4? Skvělá stylovka do dlaně nabušená maximálním výkonem a skvělým hardwarem. Mimo Razru, který se teprve chystá do prodeje, prakticky nemá přímou konkurenci. Přemýšlíte po zajímavě vypadajícím „velkém malém“ telefonu, který na sebe strhne pozornost? Je to Ideální telefon do kabelky nebo do rukou bloggerů, mobilní hráči zřejmě neocení protáhlý displej, na jehož okrajích se často zobrazují jen černé pruhy, popř. se na ně jen roztáhne (bez zachování poměrů stran) mobilní grafika.

Samsung Galaxy Z Flip4 128GB
rozměry a hmotnost: 165 × 72 × 6,9 mm, 183 g
displej: 6,7", kapacitní Dynamic AMOLED, 1 080 × 2 640, 426 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 3 700 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (8× Cortex-X2, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
72 %
vybavenost
cena: 17 990 Kč

Novému Flipu však konkuruje i loňské véčko Galaxy Z Flip3, které seženete v doprodeji i o deset tisíc levněji! Pokud vstupujete do světa skládaček, je loňský model volbou z rozumu. Pokud však chcete maximální výkon a se spoustou doladěných detailů a drobností, má smysl i investice do testovaného Galaxy Z Flip4. Jenže, za předpokladu...

V pokračování pro předplatitele také najdete

Jak je na tom véčko s výkonem a případnými rezervami

Jak si vedl vylepšený foťák při focení v noci

Srovnání s loňským Z Flip3, který vypadá téměř stejně

Vyzkoušet za 1 Kč Nebo samostatné Živě Premium
Diskuze (4) Další článek: Fotorežimu Zábava se v „áčkové“ řadě od Samsungu daří. Mód po roce existence hlásí rekordní počet použití

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip4, Samsung Galaxy Z Flip4 256GB, Samsung Galaxy Z Flip4 512GB, Nezdar, Minimum změn, Thermal Throttling, F +, Osoba,