Recenze mobilu Samsung Galaxy S23+. Černý kůň letošní řady, v něčem je lepší než Ultra

  • Otestovali jsme Samsung Galaxy S23+
  • Pozornost se soustředí na Ultru, „plusko“ je ale černým koněm řady
  • Větších změn bylo jen pár, příště už sázka na jistotu nemusí stačit

Plusy

  • Špičkový Dynamic AMOLED displej
  • Výdrž baterie na jedno nabití
  • Povedená kvalita fotek a videí
  • Dlouhá softwarová podpora

Minusy

  • Málo změn oproti předchozí generaci
  • 45W nabíjení nemá oproti 25W žádný bonus
  • Díky 8K videím by se hodil slot pro microSD
  • Vysoká pořizovací cena
? 8/10
Hodnocení
redakce

Samsungy řady Galaxy S23 spojuje podobný vzhled s loňskými modely. A zatímco letošní Ultra vypadá skoro stejně jako ta loňská, zbývající dvojice převzala stejný design zadní strany. A to platí i o námi otestovaném Galaxy S23+. Ten je sice specifikacemi lehce pod Ultrou, až na foťáky a stylus si však zachoval vše potřebné, oproti základního modelu navrch přidává větší displej, kapacitně větší baterii a větší chladicí plochu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S23+ jsme otestovali v dámské levandulové barevné variantě

Jenže i u Galaxy S23+ můžeme vidět důraz na to, že Samsung letošní řadu topmodelů „zahrál“ na jistotu. Vizuálně se nic zásadního neměnilo, ale změny uvnitř telefonu rozhodně kvitujeme. Samsung se ale přeci jen mohl odvázat trochu více. Stačilo by přihodit jeden fotoaparát navíc, vyšší rozlišení displeje (které měl naposledy Galaxy S20+), větší čtečku otisků prstů nebo třeba podporu dotykového pera S Pen, a situace by byla daleko veselejší. Samsung měl rozhodně kde vylepšovat, jenže Ultra musela z celé řady vyjít jako nejlepší, a tak nemohly být změny nějak zásadní.

Přesto si myslíme, že je telefon černým koněm letošní řady. Spojuje to nejlepší z obou světů – tedy klasický design pro ty, kteří nechtějí experimentovat se zakřivenými plochami, s větším displejem a s baterií o vyšší kapacitě. Je levnější, než Ultra, má ale stejný, či dokonce ještě vyšší, výkon. Čipset od Qualcommu využívá displej, který má „pouze“ rozlišení Full HD+, a tak je na tom už tak dosti energeticky efektivní grafický čip ještě lépe. Výdrž baterie telefonu je jednou z nejsilnějších stránek. Tedy mimo očekávaného kvalitního AMOLED displeje. Není úplná špička, ale stále nadstandard. Oproti Ultře navíc ušetříte nemalé peníze.

Samsung Galaxy S23+ 256GB
rozměry a hmotnost: 158 × 76 × 7,6 mm, 195 g
displej: 6,6", kapacitní Dynamic AMOLED, 1 080 × 2 340, 390 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 8 GB, baterie: 4 700 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (8× Cortex-X3, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 13
fotoaparát: 50MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
79 %
vybavenost
cena: 24 490 Kč

Galaxy S23+ rozhodně není marketingovým tahákem řady, ale spíše nenápadným pracantem. Přesto by byla velká škoda telefon opomenout jen proto, že není Ultra. S tou jej pojí mnohé funkce, a pokud nebudete bazírovat na variabilnějších fotoaparátech a stylusu S Pen, máme pro vás zajímavého mobilního kandidáta. Jen nesmíte v ruce držet Galaxy S22 či Galaxy S22+, meziroční upgrade tentokrát skutečně postrádá hlubší smysl...

V pokračování pro předplatitele také najdete

Jak je na tom telefon s výpočetním výkonem

V čem je lepší, než dražší Ultra

Jaký vidíme posun v oblasti focení a natáčení videí

Vyzkoušet za 1 Kč Nebo samostatné Živě Premium
Váš názor Další článek: Dokáže něco, co přímo v iOS není možné. Toto MagSafe příslušenství umožní iPhonům nahrávat hovory

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,