Rádi zkoušíte nevšední recepty? Zapomeňte na drahé kuchařky, vystačíte si s chytrým telefonem!

I když je vaření pro mnohé koníčkem, ve většině domácností se trávení času v kuchyni považuje především za nutnost.

Ať už je to u vás jakkoliv, pokud jste to právě vy, kdo má přípravu jídla primárně na starosti, určitě už jste se někdy dostali do bodu, kdy jste absolutně nevěděli, co máte pro sebe a svou rodinu přichystat. Staré recepty vás zkrátka po čase omrzí a vy dříve či později budete muset vyzkoušet něco nového.

A právě z toho důvodu často najdete mezi nejprodávanějšími knižními tituly právě kuchařky. Jenže ruku na srdce, kdo z vás skutečně vyzkoušel všechny nebo alespoň většinu receptů v kterékoliv kuchařce, která zdobí vaši knihovnu? Není tedy lepší ušetřit peníze a zkoušet pouze konkrétní recepty, které vás zaujmou? Tyto bezplatné aplikace vám s tím pomohou!

Než se vrhnete do vaření, musíte na nákup

Než se vrhneme na zdroje receptů, které můžete dennodenně využívat i vy, představíme si oblíbenou aplikaci, která vám usnadní nákupy - bez nich by se žádné vaření rozhodně neobešlo. Aby však jídlo bylo co možná nejlepší, je potřeba k jeho přípravě využít kvalitní ingredience. 

Pokud je tohle váš cíl, určitě vás zaujme aplikace Kimbino, kde si můžete najít všechny produkty, které jsou právě ve slevě, a tak si dopřát kvalitu za příznivou cenu. Nevěříte, že se dá s letáky opravdu ušetřit? Podívejte se na ukázku základního nákupu v tabulce níže. Jak se sami můžete přesvědčit, díky akcím za takový nákup zaplatíte o necelých 200 Kč méně.

Klepněte pro větší obrázek
Zdroj: Kimbino - Billa leták s platností 27.10.2020 - 03.11.2020

Pro snadnější nalezení toho, co právě potřebujete přidali vývojáři funkci vyhledávání konkrétních produktů, které vám ukáže všechny letáky, kde se vyhledávaný produkt nachází, a to přímo na konkrétní stránce. Ušetříte tak spoustu času, který byste jinak strávili listováním. 

České i světové klasiky pod pokličkou sReceptů

Teď už ale k samotným receptům. A začneme s aplikací, která se může chlubit jedním z nejlepších hodnocení na Google Play a je zcela bezplatná. Jmenuje se sRecepty a pochází z vývojářské dílny Railsformers, která má na kontě několik dalších úspěšných aplikací z různých odvětví. 

Recepty jsou tu rozdělené do přehledných kategorií podle ročního období, hlavní ingredience, ceny i toho, o jaký chod se jedná. Do aplikace je nahrávají samotní uživatelé s tím, že je posléze schvaluje administrátor, takže pokud se ve vaření opravdu vyžíváte, můžete se k nim klidně připojit. Aktuálně jich je v databázi více než devět tisíc. 

Vaření.cz z mobilu a offline

Jestliže už jste někdy vyzkoušeli recept na stránkách Vaření.cz a pochutnali jste si, tak vás jistě mile potěší, že tento web má i svou mobilní aplikaci. Všechny recepty tak můžete mít neustále po ruce ve svém mobilu, a to i když zrovna nemáte připojení k internetu, což je velká výhoda. Aplikace je samozřejmě bezplatná a navíc i bez reklam.

Angličtináři mohou vařit rychlovky s Yummly

Poslední tip na aplikaci, který vám dnes přineseme, využijí především ti, kteří zvládají angličtinu, nebo mají alespoň slovní zásoby spojenou s vařením. Nese název Yummly, který je odvozeninou anglického slova „yum“, což v překladu znamená „mňam“. V podstatě se o podobnou platformu, jako je předchozí aplikace, avšak se zahraničním dosahem a tím pádem i mnohem větším množstvím receptů.

Najdete tu tisíce různých hlavních chodů, předkrmů, polévek i dezertů, které vycházejí z různých světových kuchyní. Velkou výhodou jsou bohaté možnosti vyhledávání, kde si například zatrhnete, jaké ingredience chcete využít nebo kterým se naopak chcete vyhnout. Recepty můžete také přidávat a sdílet je s ostatními nebo si ty cizí ukládat do oblíbených, abyste k nim měli okamžitý přístup.

Další článek: Vodafone podpoří seniory. 80 z nich dostane telefon nebo tablet a naučí se s internetem