První živé snímky Samsungu Galaxy A52 potvrzují zvýšenou odolnost IP67

Samsung připravuje nové modely řady Galaxy A, a jeden z nich, Galaxy A52, se s předstihem ukázal na prvních živých fotografiích. Na fotkách je vidět smartphone včetně základní krabice, která potvrzuje dřívější domněnky. Chystaný telefon bude úplně prvním modelem řady Galaxy A, který dostane zvýšenou odolnost - v tomto případě IP67. Ochranná fólie telefonu potvrzuje i Infinity-O displej nebo 64MPx fotoaparát s podporou optické stabilizace...

...ten na zádech nebude sám. Pomáhat mu bude trojice dalších snímačů - 12MPx širokáč, 5MPx makro a 5MPx kamerka pro rozmazání pozadí při portrétovém focení. Součásti fotomodulu, který nám tvarově připomíná fotovýbavu ze zad Galaxy Note20 Ultra, bude i přisvětlovací dioda. Rovný Super AMOLED displej s průstřelem nabídne rozlišení Full HD+ a vyšší obnovovací frekvenci. U LTE verze se bude jednat o 90Hz panel, v případě 5G varianty bude obnovovací frekvence rovných 120Hz. 

Galaxy A52 bude nástupcem loňského Galaxy A51:

LTE varianta má běžet na Snapdragonu 720G, zatímco 5G verze dostane do výbavy Snapdragon 750G. Souběžně připravovaný Galaxy A72 by měl mít identickou výbavu fotoaparátů a displejů, jen s tím rozdílem, že úhlopříčka zobrazovacího panelu naroste na 6,7 palce. Oficiální představení dvou nových „áček“ od Samsungu se očekává 18. března.

Zdroj Twitter

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (4) Další článek: Razer Anzu. Chytré obroučky se základní výbavou pro ty, kteří nosí dioptrické brýle

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , Full HD, Model řady, Displej, Chystaný telefon, Přisvětlovací dioda, Samsun