První Samsung co začíná nulou. Pří rok se do prodeje dostane levný Galaxy A01

Samsung na příští rok zase chystá levný smartphone řady Galaxy A, který však bude dost podivně označen. Nebude se jednat o Galaxy A11, což by z novinky dělalo nástupce letošního Galaxy A10, ale o první smartphone od Samsungu, jehož název bude začínat nulou! Nejlevnějším „áčkem“ se v příštím roce stane Samsung Galaxy A01.

Model, který s nulou na začátku vypadal spíše jako prototyp, tak nabírá reálné základy. O jeho brzké existenci svědčí čerstvá certifikace amerického úřadu FCC, který k výsledkům testů připojil i fotografii zad s odlepeným zadním krytem. Telefon se dočká duálního fotoaparátu a 3 000mAh baterie, LCD displej s výřezem má mít úhlopříčku 5,7 palce. 2GB RAM doplní 16GB paměť, ve které bude předinstalován Android 10 s nadstavbou One UI 2.0. Výkonově se tedy bude jednat o absolutní základ.

Je třeba dodat, že Galaxy A01 bude v pořadí již třetím ODM (Original Design Manufacturer) smartphonem od Samsungu. Na první Galaxy A6s od společnosti Wintech s odstupem času navázal Galaxy A10s, který vyrábí čínská firma Jiaxing Yougrui Electron Technology. Galaxy A01 bude spadat do produkce firmy Huaqin Telecom ze Šanghaje, která mj. vyrábí i některá zařízení značky Huawei.

Samsung tímto krokem uspoří výrobní náklady, na telefon prakticky jen nechá nalepit logo a dodá do něj potřebný software. Telefon tak může na trhu nabídnout levněji, byť zatím přesně nevíme, jakou cenu jihokorekci u svého nejlevnějšího „áčka“ nastaví. Galaxy A01 se v prodeji objeví až v průběhu příštího roku.

Redakční představení Samsungu Galaxy A10:

Via Sammobile

Diskuze (3) Další článek: Facebook Pay zjednoduší platby mezi lidmi. Peníze pošlete přímo v konverzaci

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Pro +, Samsung Galaxy, DOS, Sammobile, Úřad FCC, Áčko, Nula, Galaxy a, FCC, Samsun, Telefon, Huaqin, Pře, Prodej,