Průstřel konečně našel rozumné využití. V řadě Galaxy S22 efektivně nahradí chybějící notifikační diodu

  • Když na to mobilní výrobci neslyší, musí pomoci vývojáři
  • Řeč je o prstenci okolo průstřelové selfie kamerky
  • S patřičnou aplikací se z něj stane náhrada notifikační diody

U těch nejvybavenějších strojů už notifikační dioda nad displejem dávno zmizela. Výrobci na drobnou diodu nemají dost místa a tak využívají Alway On režim jako částečnou náhradu. Jenže jsou tu i displejové průstřely, které přímo vybízí k tomu, aby byl jejich okraj využit pro upozornění na nepřečtená oznámení. A protože na to výrobci dlouhodobě zapomínají, musí s tím přijít na trh nezávislí vývojáři. Konkrétně u řady Galaxy S22 je opět v kurzu aplikaci Aodnotify.

Stačí si stáhnout aplikaci z Google Play a postupně projít nastavovací obrazovku. Je třeba vybrat aplikace, jejichž notifikace se mají okolo průstřelu zobrazovat. Dále je třeba povolit přístup k oznámením, případnou integraci s Always On displejem a povolit kreslení na obrazovku. Aplikace sama o sobě navíc není připojena k internetu, takže nijak nesdílí vaše uživatelská data.

Bonusem jsou možnosti personalizace. U prstence si můžete upravit layout, zvětšení, rozměry, barvy i světelné efekty. Základ je zdarma, rozšířené možnosti nastavení jsou k dispozici jen u Pro verze, která stojí 99 korun. Aplikaci Aodnotify, jakožto užitečný doplněk nejen pro řadu Galaxy S22, stahujte bezplatně na Google Play.

Představení Samsungu Galaxy S22 Ultra:

Diskuze (33) Další článek: Některé továrny Applu a Samsungu pozastavují výrobu. Důvodem je posilující covid-19 v Číně

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 256GB, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Samsung Galaxy S22+, Aodnotify, Vývojář, Výrobce, Dioda, Dio, Kamerka, Alway On, Náhrada, Průstřel,