Projektory v mobilech ještě nevymřely. Ten od značky Neffos umí automaticky ostřit

Neffos je značka čínského TP-Linku vyhrazená pro smartphony. V minulých letech u nás firma pod touto značkou několik modelů prodávala, aktuální portfolio ale zatím nepředstavila. Na veletrhu v Barceloně jsme si mohli prohlédnout alespoň loňský model Neffos P1, který má něco, co ostatní smartphony nemají.

Klepněte pro větší obrázek
Technologie MEMS uvnitř projektoru umí automaticky ostřit a vyrovnávat obraz

Neffos P1 je jinak obyčejný smartphone střední třídy, čím ale vyniká nad ostatní modely, je přítomnost vestavěného projektoru. To si samozřejmě žádá i baterii s větší kapacitou, zde konkrétně 4 040 mAh. Specialitou projektoru je mechanismus MEMS, který se stará o automatické doostření obrazu a jeho přeformování na obdélník, i když projektor není úplně kolmo k projekční ploše.

Neffos uvádí, že obraz je ostrý mezi vzdálenostmi 0,5 a 5,1 metru, kde odpovídá úhlopříčce od 20 do 200 palců. O chod zařízení se stará procesor Mediatek MT6750V, připraveno je 4 + 64 GB paměti. Na českém trhu tento telefon bohužel oficiálně neseženete a zřejmě není v prodeji ani nikde jinde v Evropě.

Diskuze (6) Další článek: Předobjednávky Galaxy S10 jsou oproti Galaxy S9 dvojnásobné. Hitem je černá

Témata článku: TP-Link, , , , , , , , , Model, Pro +, Auto OS, Značka, MEMS, Evropa, Ostří, Automaticky, Obraz, MOBI, Projektor, Mobil,