Projekt Refurbished přichází do Česka. Láká na renovovanou techniku i udržitelnost

Reklama 9. května 2019
Květnový ceník O2: záplava Samsungů, Nokia 9 a nové iPady
Nový notebook, pokud si chcete pořídit opravdu výkonný a spolehlivý stroj, představuje nezanedbatelnou investici. Pokud nechcete slevovat ze svých požadavků, ale ani finančně vykrvácet, e-shop Refurbished přichází se zajímavou alternativou. Jde o slovenský projekt, který nedávno vstoupil i na český trh a specializuje se na prodej renovované techniky. Jeho posláním je šetřit nejen peněženky svých zákazníků, ale i životní prostředí.

Co je to renovovaná technika? Nejedná se o repasovanou elektroniku, a proto nemusíte mít obavy, že kupujete nějaký pokažený nebo opravovaný kus. Společnost Refurbished pracuje s technikou, která je ve 100% stavu.

Jednotlivé komponenty pak projdou rukama zkušených specialistů na renovaci, kteří je zkontrolují, vyčistí, připravují české klávesnice, nahrávají software, testují a leští tak, aby byly na co nejvyšší úrovni jak po funkční, tak vizuální stránce.

Jen 5 % všech zařízení vyžaduje výměnu komponentů – a stroje po takové výměně jsou ještě více testované. Že je renovovaná technika budoucností dokazuje i to, že za loňský rok prodala firma na Slovensku více než 35 tisíc kusů renovované výpočetní techniky.

Klepněte pro větší obrázek

Výkonné stroje za cenu „plasťáků“

Důvod, proč si Refurbished rychle oblíbily tisíce zákazníků, je zřejmý. Za cenu nových „plasťáků“ – neboli levných plastových notebooků – si u Refurbished můžete vybrat podstatně kvalitnější renovovaný stroj business třídy s hliníkovým tělem a opravdu výkonnými komponenty.

V nabídce Refurbished najdete ty nejlepší kousky od renomovaných výrobců, jako jsou HP, Dell, Lenovo nebo Fujitsu-Siemens. Naprostá většina notebooků má minimálně 8 GB RAM, procesory i5 a SSD disk. To zní každému, kdo počítačům trochu rozumí, mnohem lépe než „plasťák“ za podobnou cenu v běžném obchodě. A díky obrovskému výběru si můžete zvolit přesně takové komponenty, jaké potřebujete.

Stejné podmínky jako u nových strojů za výrazně nižší cenu

Pořád váháte, zda si „pro jistotu“ nepořídit úplně nový kus? Společnost při koupi nabízí celou řadu výhod – samozřejmostí je dvouletá záruka, kterou si můžete prodloužit až na pět let, opravdu rychlý servis, ekologické balení a široká síť partnerů. U těch si můžete svého favorita nejen prohlédnout, ale také otestovat jeho výkon.

Společnost nakupuje zhruba 1000 kusů techniky týdně, a to v drtivé většině ze zemí Evropské unie. Přestože jde většinou o kousky ze zahraničí, samozřejmostí je úplně nová klávesnice s českou diakritikou, kterou je při vybaven každý renovovaný notebook.

Vybrat správné kousky pro renovaci ale není jen tak – proto v Refurbished několik let zdokonalovali své know-how v této oblasti, aby svým zákazníkům mohli poskytovat jen takové služby, za kterými si stojí. E-shop si zvolil cestu kvality a spolehlivosti, která je sice náročnější, ale ve finále se vyplácí nejen samotnému prodejci, ale i jeho klientům.  To dokazují i čísla – v rámci reklamace se e-shopu vrací pouhých 0,6 % prodaného zboží, zatímco u nových zařízení je toto číslo zhruba desetinásobné.

Klepněte pro větší obrázek

Renovovaná technika má velkou budoucnost

Refurbished se svým konceptem prodeje renovované techniky podporuje klasické malé počítačové prodejny. V Česku mezi nimi získala už 65 partnerů a jejich počet stále roste. Od konkurence se společnost liší také zodpovědným přístupem k přírodě a snahou v této oblasti vzdělávat veřejnost. levné plastové notebooky jsou totiž nejen neekonomické, ale hlavně neekologické.

Věděli jste, že na výrobu jediné PC sestavy se spotřebuje zhruba 240 kg fosilních paliv a 1500 litrů vody? Renovací techniky Refurbished šetří množství přírodních zdrojů – v prvé řadě dává do oběhu techniku, která díky své kvalitě poslouží více než jen pár let, a v té druhé snižuje množství nakoupených plastových notebooků, které s ohledem na mnohdy nízkou kvalitu často už po pár měsících používání končí v servisu, nebo dokonce v popelnici.

Společnost na český trh vstupuje mezi svou konkurenci s respektem. Většího a vyspělejšího trhu se ale nebojí a věří svému konceptu kvalitní renovované techniky. Tu totiž na našem a ani na zahraničních trzích tak často nenajdete. Důvěru vkládá také do své sítě pečlivě vybraných prodejců po celém Česku.

Další článek: Květnový ceník O2: záplava Samsungů, Nokia 9 a nové iPady