Proč všechny iPhony ukazují čas 9:41 a co to má společného s Jobsem?

Jděte na Apple.com a najděte tam iPhone, který ukazuje jiný čas než 9:41. Nepochodíte. Resp. ano, ale o tom až dále.

Všechno to začalo u Steva Jobse. Věřil, že nejlepší čas pro premiéru zásadního produktu je 40 minut po začátku keynote. Jenže 9:40 bylo na Steva příliš kulaté, a tak při premiéře původního iPhonu na displeji svítilo 9:41. Jobs chtěl, aby v moment premiéry měli diváci na hodinkách stejný čas.

Nepovedlo se. Ve skutečnosti památnou větu pronesl až o minutu později, takže na dalších vizuálech už Apple používal čas 9:42. Platilo to také pro iPhone 3G a 3GS. Až když v lednu 2010 Jobs představoval „další revoluční produkt“, iPad, vrátil se k původnímu času 9:41. Stejný nesou všechny telefony a tablety se značkou Apple až do dnešních dní.

Apple Watch také mají svůj „čas s příběhem“. Tradiční švýcarští výrobci často nastavují rafičky na 10:10. V takové poloze jsou souměrné a nezakrývají logo typicky umístěné pod dvanáctkou. Apple má 10:09, protože jednoduše chce být o krok/minutu napřed.

Co když se potkají iPhone a Apple Watch na jednom obrázku? Co znamená, když iPhone ukazuje jiný čas? Dozvíte se v komentované galerii na začátku článku.

Diskuze (32) Další článek: Samsung Galaxy Z Flip půjde na trh hodně rychle. Už tři dny po svém oznámení

Témata článku: Apple, , , , , , , , Steve, Pikaču, Úkaz, Produkt, Pro +, Čas,