Připravovaný 5G smartphone střední třídy od Samsungu dostal Wi-Fi certifikaci

Uskupení Wi-Fi Alliance úspěšně certifikovalo zatím neznámý Samsung Galaxy A90 5G, který má být prvním 5G smartphonem, který nespadá do modelových řady Galaxy S ani Galaxy Note. Novinka vyšší střední třídy má běžet na Snapdragonu 855, i tak má být ale zařazena níže, než aktuální vlajkové modely. Samotný čipset sice není přímo potvrzen, ovšem absence jakýchkoliv 5G čipsetů Exynos a Snapdragon střední třídy ukazuje, že zřejmě nebudeme daleko od pravdy.

Připravovaný Galaxy A90 má nabídnout trojitý fotoaparát s „náklonovou“ optickou stabilizací, 4 500mAh baterii a také poměrně vysokou cenovku. Připomeňme, že aktuálně prodávaný Galaxy A80 s trojitým otočným fotoaparát vyjde na 16 999 Kč. Galaxy A90 by tedy mohl atakovat hranici 20 tisíc Kč. Smartphone by mohl být představen v průběhu podzimu, podobně jako loňský Galaxy A9 (2018). Ten byl hvězdou říjnové tiskové konference Samsungu v italském Miláně.

Redakční představení Samsungu Galaxy A80:

Zdroj Sammobile

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: O2 v pololetí rostlo v mobilních i fixních službách. Výrazně navýšilo provozní zisk

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsun, Dostál, Android Headlines, Čipset, Certifikace, Průběh podzimu, F +, SMA, Milán, DOS, Dostal, Galaxy S ani Galaxy Note