Představení řady Galaxy Tab S7 je na spadnutí. Máme pro vás klíčové detaily

Představení tabletů řady Galaxy Tab S7 od Samsungu je doslova za rohem. V rukou tak již máme rendery obou variant včetně základních specifikací, které prozradil benchmark Geekbench. Menší verze bude osazena 11" displejem, díky němuž se výška tabletu protáhne na 254 mm. Nový tablet s Androidem bude oproti „čtvercovému“ iPadu Pro 11 podstatně užší, tloušťka tabletu naroste na 6,3 mm. To, aby bylo v útrobách místo pro 7 760 mAh baterii.

Větší Galaxy Tab S7+ bude mít základní půdorys 285 × 185 mm, poměrně překvapivě však bude tablet subtilnější, než jeho sourozenec. Díky tloušťce 5,7 mm se „plusko“ vyrovná předchůdci Galaxy Tab S6, potěšitelným přídavkem však bude větší baterie, konkrétně s kapacitou 9 800 mAh. Displeji naroste úhlopříčka na 12,4 palce, u obou tabletů se očekává podpora 120HZ „ProMotion“ AMOLED displejů s podporou HDR10+. 

Redakční představení aktuální generace Galaxy Tab S6:

Benchmark Geekbench prozradil, že v tabletu poběží Snapdragon 865 s 6GB operační pamětí. Samozřejmostí je podpora dotykového pera S Pen, které bude magneticky odpočívat a současně se dobíjet na zadní části kovového unibody. Fotoaparáty budou na zádech dva, ve společném fotomodulu je ještě doplní přisvětlovací dioda. O zvukovou reprodukci se postarají čtyři reproduktory od AKG, dobíjení bude mít pod palcem USB-C. Sluchátkový jack bude u obou variant chybět. Po spuštění tabletu naběhne Android 10, zřejmě s nejnovější verzi nadstavby One UI 2.5 od Samsungu. 

Zdroj Pigtou, Twitter. Geekbench

Váš názor Další článek: Huawei MatePad Pro: Jak se fotí plácačkou

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Displej, Spadnutí, Představení, Pen, Tab S, MAh, Geekbench, ProMotion, Pro +,