Podoba budoucí dvojskládačky se rýsuje. Samsung si patentoval skládací tablet

Jak jsme vás nedávno informovali, Samsung má zkraje příštího roku představit nadvakrát skládací tablet, jemuž zatím pracovně přezdíváme Galaxy Z Fold Tab. Nyní máme pro budoucí, a zatím oficiálně nepotvrzenou, skládačku od Samsungu další důkaz. Jihokorejci si totiž patentovali dvakrát skládací tablet, a to ve dvou designových provedených. Jedno z nich využívá vnitřní,  druhé pak vnější skládací displej.

Koncept zařízení s vnitřním skládacím displejem vypadá daleko více jako samostatný tablet, který přenášení zavřete displejovými částmi k sobě. Při rozevření byste měli k dispozici velký displej s duálním průstřelem, který navíc má být možné ovládat magnetickým perem S Pen. Jihokorejci však koketují i s druhou variantou, u které by se displej překládal směrem ven. V zavřeném stavu byste tak před sebou měli smartphone, u něhož byste z každého kraje mohli dopředu přeložit čtvrtinu displeje. I nadále byste tak dostali tabletovou podobu, jenže v zavřeném stavu by přední část displeje suplovala telefon.

Které z řešení Samsung nakonec zvolí, zatím není jasné. I když i nad existencí skládacího tabletu zatím visí velký otazník, protože Samsung nic oficiálně nepotvrdil. Na druhou stranu, když může existovat skládací notebook, proč by nemohl spatřit světlo světa skládací tablet?

Zatím nejnovější skládačka od Samsungu, Galaxy Z Fold2:

Zdroj Letsgodigital

Diskuze (2) Další článek: Samsung rozšiřuje program Upcycling. Starým telefonům vdechne nový život

Témata článku: Samsung, , , , , , Rozevření, Skládačka, Notebook, Displej, Jihokorejec, Velký displej, Podoba, Samsun,