Jak zjistíte, že si vás někdo na WhatsApp zablokoval? Tady je návod

  • WhatsApp umožňuje podobně jako jiné aplikace blokování kontaktů
  • Zablokované straně to nedává najevo, ani neposílá upozornění
  • Přesto máte možnost sami poznat, že jste nejspíš blokovaní

Populární komunikační aplikace WhatsApp již delší dobu umožňuje blokování uživatelů, které však probíhá v tichosti, zablokovaný se o tom přímo nijak nedozví. Ovšem existují indicie, které vám mohou napovědět, že se snažíte danou osobu kontaktovat zbytečně. Jak poznat, že vás druhá strana zablokovala?

Jak poznáte, že jste (nejspíš) zablokováni:

1. Prvním vodítkem může být to, že v daném chatu chybí informace o tom, kdy byl kontakt naposledy aktivní nebo online. Jistotu však nemáte, uživatel mohl sdílení této informace zablokovat.

2. Pokud jste blokován, neuvidíte u daného kontaktu ani jeho aktuální fotografii. Pokud vidíte prázdné místo, může to samozřejmě znamenat i to, že si uživatel žádnou profilovku na WhatsApp nenahrál. Pokud však vzpomínáte na to, že kontakt fotografii měl, a teď již nemá, je to výrazný ukazatel toho, že jste byli zablokováni. A to platí i tehdy, kdy má kontakt na WhatsApp u profilu evidentně zastaralou fotografii. Její případné změny totiž u svého zablokovaného účtu nikdy neuvidíte.

3. Dalším ukazatelem může být to, že zpráva nebyla doručena. Při odeslání se vám zobrazí jen jedna „fajfka“, zatímco druhá potvrzující doručení se ne a ne zobrazit. I zde jsou samozřejmě limitující případy, kdy je kontakt mimo oblast pokrytí nebo třeba již nemá aplikaci WhatsApp ve svém telefonu nainstalovanou.

4. Posledním vodítkem je to, že protistrana nikdy nezvedne volání přes WhatsApp. I zde však může samozřejmě hrát svou roli špatná konektivita...

Pokud jste si u daného kontaktu všimli všech zmiňovaných „symptomů“, je vysoce pravděpodobné, že jste u něj vedení ve stavu „blokováno“. WhatsApp dodává, že v zájmu ochrany soukromí se o blokování druhá strana nijak nedozví. Existují sice aplikace, které vám údajně prozradí, zda vás někdo zablokoval, jedná se však jen o podvržené apky, které vám chtějí hlavně zcizit uživatelská data. Důrazně tedy doporučujeme, abyste si žádné takové aplikace do telefonu neinstalovali. 

Jak na WhatsApp zablokovat kontakt?

Diskuze (8) Další článek: Vivo zlevňuje šest svých smartphonů. Nejvyšší model X90 Pro můžete mít o 2 tisíce výhodněji

Témata článku: , , , , , , Telefon, Vodítko, Blokování, Aplikace, Upozornění, Jednoduchý krok, Návod, Ukazatel, Uživatelé, Fajfka, Kontakt,