One Hand Operation: naučte Samsungy efektivnější jednoruční ovládání

Samsung v některých zemích nabízí volitelně ke stažení aplikaci Good Lock, která dokáže výrazně upravit vzhled a funkčnost uživatelského rozhraní smartphonů řady Galaxy. A právě z něj výrobce vyčlenil jednu samostatnou funkci a nabídl ji k samostatnému stažení pro většinu světových regionů. Aplikace dostala název One Hand Operation +, a má pomoci s efektivnějším jednoručním ovládáním.

Aplikace na levý a pravý bok displeje přidá tlačítka, na každé straně můžete pro potažení diagonálně nahoru, vodorovně nebo diagonálně dolů vybrat jednoho zástupce. V základu je předpřipravena kombinace klávesy Zpět a tlačítka Posledních spuštěných aplikací, vy si však chování jednotlivých gest potažení můžete upravit k obrazu svému. Tzv. úchyty gest nemusí být v systému viditelné, Samsung přesto nabízí celou řadu voleb a nastavení. 

Gestům můžete vypnout animace, nastavit průhlednost, pozici, velikost, šířku, vzdálenost potažení i intenzitu vibrací při rozpoznání gesta. Spokojeni by tak měli být lidé s většími i menšími dlaněmi. No a jakmile si navyknete na odezvu trojice gest na každé straně, můžete si pro stejné směry přidat další tři zástupce, ovšem tentokrát pro delší potažení prstem. Ve spolupráci se stávajícími jednoručními režimy u smartphonů řady Galaxy tak palcem skutečně obsáhnete celý displej a navíc si zrychlíte ovládání smartphonu.

Samsungy dostávají s aktualizací na Pie i nové rozhraní One UI:

Aplikaci One Hand Operation+ stahujte bezplatně na Google Play. Aplikace je však kompatibilní jen se smartphony od Samsungu. Samotná aplikace Good Lock 2019 byla 7. března obohacena o podporu smartphonů aktualizovaných na Android 9.0 Pie. V případě, že si chcete výrazněji upravit vzhled prostředí Samsungů s One UI, můžete si verzi 1.0.00.46 stáhnout na APKmirroru  a postupovat podle tohoto návodu pro Android Oreo. V obchodu Galaxy Store se v ČR oficiální cestou aplikace Good Lock nenabízí, zřejmě kvůli chybějící české lokalizaci.

Diskuze (5) Další článek: Operátory potrápil silný vítr, některé oblasti mohou být dočasně bez signálu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 256GB, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy S9+ 256GB, Gesto, Aplikace, Android oreo, Česká republika, Rozhraní, Lock, Stažení aplikací,