Nubia Alpha: budoucnost smartphonů není nikde jinde, než na zápěstí

Značka Nubia na veletrhu IFA v Berlíně ukázala zajímavý koncept Alpha, který má podle výrobce nastiňovat smartphony budoucnosti. Již dřívější pokusy výrobců sice směřovaly funkce smartphonů do hodinek, ovšem Nubia α k tomu přidává obří flexibilní displej, který z části nahrazuje samotné řemínky.

Zástupci značky Nubia na stánku nebyli kdovíjak sdílní, problémem však byla jazyková bariéra. Oni neuměli anglicky a my zase čínsky, kterou se nás na stánku pokoušeli „zlákat“. Dozvěděli jsme se tak alespoň to, že se v hlavním modulu počítá se čtvercovou baterií a také s kamerkou pro videohovory. Ty zařízení obstará díky integrované eSIM. Na vnitřní straně náramku se nacházejí napájecí piny a také snímač srdečního tepu.

Nositelný smartphone Nubia α:

Nubia α podle výrobce ukazuje, že se na zápěstí může přesunout opravdu celý smartphone. Prostředí, které bude zřejmě variací na Android, můžete bezproblémově ovládat přes flexibilní OLED displej.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
I v reálu vypadá tento koncept zajímavě, a o to jsme se na něj dívali pouze přes sklo.

Nubia však u konceptu nekončí, již v dalším čtvrtletí chce Alfu uvést na trh jako finální produkt. Mezi uniformními smartphony s výřezem a duálními fotoaparátem působila Nubia α jako zjevení. A rozhodně se těšíme, až si tento smart-náramek budeme moci i naživo vyzkoušet.

Diskuze (35) Další článek: Fayn Flat je hlemýždí neomezeno za čtyři stovky

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , , , , , Vnitřní strana, Jin, Zápěstí, Budoucnost, Srdeční tep, SMA, Integrovaná esim, Alfa, Flex displej, Jazyková bariéra,