Novinky od Samsungu, které si užijete v autě. Mobil jako klíč a vylepšený Android Auto

Samsung během Unpacked představil také novinky platformy SmartThings pro automobily. Majitelé kompatibilních vozů budou schopni prostřednictvím telefonu dálkově nastartovat motor, nezávislé vytápění nebo klimatizaci.

Ve spolupráci s Googlem se také rozšíří funkce systému Android Auto tak, aby bylo možné z palubního displeje auta ovládat chytrou domácnost. Počítá se například s funkcí „Coming Home,“ která s větším předstihem zapne topení, těsně před příjezdem otevře garážová vrata a rozsvítí světla.

Zřejmě nejočekávanější novinkou jsou tzv. digitální klíče založené na technologii UWB, která ze smartphonu udělá klíč a auto se odemkne již v momentě, kdy se k němu majitel přiblíží. Samsung na zpřístupnění této funkcionality spolupracuje s automobilkami Audi, BMW, Ford a Genesis.

Automobilka BMW před časem oznámila spolupráci s konkurenčním Apple. Díky technologii NFC je tak možné odemknout některé moderní automobily značky BMW jen přiložením iPhonu ke klice vozu.

To je ovšem pro Samsung zbytečný krok navíc, který chce uživatelům se svou technologií ušetřit. Apple ovšem nechce zůstat pozadu a již dříve oznámil, že pracuje na nové technologii digitálních klíčů. Premiéra se očekává v průběhu tohoto roku.

Diskuze (1) Další článek: Týden Živě: On fakt dnes ještě někdo stahuje filmy z Ulož.to?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Novinka, Klima, Head-up Displej, Topení, Ford, BMW, Audi, Genesis, Samsun, Mobil, Klíč