Nové battery packy pro Galaxy S6 Edge [video]

Samsung začal na českém trhu nabízet útlé battery packy, které kopírují design Galaxy S6 Edge.

Na českém trhu se začaly prodávat nové battery packy, nebo chcete-li, externí baterie či Power Banky, které jsou vzhledově určeny k Samsungům Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge. Zaoblené hrany však trochu kopírují zakřivení displeje Galaxy S6 Edge, takže nám příslušenství přijde spíše jako doplněk k dvojitě zahnuté Galaxy S6. Ale je to jen náš první dojem, nové externí baterie samozřejmě můžete připojit k jakémukoliv mobilnímu zařízení jakékoliv značky. 

Příslušenství nese označení Samsung EB-PA500US (ve stříbrné) a EB-PA500UF (ve zlaté). V plastovém unibody najdeme jednu hranu osazenou hardwarovými prvky, mimo ní pak na příslušenství nechybí logo výrobce. Na horní hraně je umístěn plnohodnotný konektor USB, ze kterého se dobíjí připojená zařízení, vedle umístěný microUSB pak slouží k dobíjení externí baterie. Úzké tlačítko slouží k vyvolání informace o aktuální kapacitě baterie, která se zobrazuje ve formě žádné až čtyř svítících diod. Žádná značí úplné vybití, čtyři blikající zase plné nabití. Pokud bliká některá z diod, značí to, že právě dochází k dobíjení baterie. Chování Power banky je tedy stejné jako v případě lednových battery packů, jen v útrobách nenajdete další kablík, takže můžete najednou nabíjet pouze jedno zařízení. Rozměry samotné krabičky jsou 142 × 71 × 10 mm, battery packy váží 179 gramů. 

Kapacita externí baterie je 5 200mAh, pokud porovnáme s baterií v Galaxy S6 Edge, která má 2 600mAh, měli byste z nabité Power Banky telefon dobít z nuly na sto přesně dvakrát. V praxi jsme z nabitého battery packu nabili Galaxy S6 Edge jedna půl krát, zbytek padá na ztráty při přenosu a na samovolný úbytek baterie. Cena battery packů se na českém trhu se pohybuje mezi 1 200 až 1 500 Kč, v prodeji jsou ve stříbrné a zlaté barevné variantě.

Diskuze (8) Další článek: Léto ve znamení roadshow, aneb Mapy.cz míří do reality

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Dobíjení baterie, Battery, Edge +, Battery pack, GAL, No Battery, Nov, Úplné vybití, Pro +, Galaxy s, Vyvolání, Pack