Nové audiostanice Samsung mohou hrát i s iPhonem

Na konferenci Samsung Forum 2012 byly představeny audiostanice pro zařízení řady Galaxy. Mezi podporované přístroje patří i iPhone.

První produktem z audio techniky, které je úzce spjat s mobilními řešeními, je dokovací stanice DA-E750 s audiosystémem vybavená elektronkovým zesilovačem. Jedná se o soustavu dvou reproduktorů a subwooferu se zvukovým výkonem 100 W. Je vybavena dvojicí dokovacích konektorů, takže k reproduktorům připojíte, jak smartphone, tak i tablet. 

Mezi podporované přístroje patří Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Player, Galaxy Tab ale i iPhone, iPod a iPad, ty se budou moci připojit pomocí dokovací stanice nebo bezdrátově přes Bluetooth. S telefony řady Galaxy je možný bezdrátový přenos hudby přes AllShare, u produktů Apple je to technologie AirPlay. Vyloučeny nejsou ani další zařízení podporující Bluetooth. Samsung ukazuje podporu Applu jako poměrně velký bonus, takže jsme v prezentaci audio-video techniky mohli spatřit i obrázek iPhonu stojícího vedle Galaxy S II.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Audiosystém s elektronkovým zesilovačem.

Příslušenství je dále vybaveno analogovým (kompozitním) vstupem a USB konektorem, do kterého můžete připojit flash disk s hudebními soubory, podporovány jsou formáty MP3, WMA a WAV.  

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detail Dual Dock konektoru.

Druhým hudebním příslušenstvím je dokovací stanice DA-E650 se stereoreproduktory a duálními konektory, které pojmou smartphony od Samsungu i zařízení Applu. Po připojení se zařízení začnou zároveň nabíjet. Vestavěné reproduktory mají výkon 40 W, nechybí ani subwoofer, stanice je vybavena zvukovým vstupem a technologií Bluetooth. Hudbu si můžete pustit i z flash disku, podporovány jsou opět soubory ve formátech MP3, WMA a WAV.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Do DA-E650 připojíte smartphone i tablet.

V showroomu byla dále prezentována audio stanice s označením DA-E550, která je stejná jako E650, jen má výkon 10 W. K dispozici k ní bylo i dálkové ovládání.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
DA-E550 v bílé verzi s ovladačem. 

Předpokládaná cena příslušenství ani jeho dostupnost v ČR zatím není známa.

Diskuze (9) Další článek: Slováci se mají. Nová předplacenka má 2,50 Kč/min.

Témata článku: Samsung, , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Nov, Samsun, Audi, Zvukový vstup, Sam