Nova by mohla být po Honoru druhá samostatná značka smartphonů od Huawei

Huawei už jednu podznačku smartphonů vlastní. Z portfolia telefonů mateřské značky vyčlenil název Honor už v roce 2013, ten je dnes ze všech tzv. sub-brandů nejúspěšnější. Například v domovské Číně se smartphony značek Huawei a Honor prodávají v poměru 1 : 1.

Honor však není jediný název v portfoliu Huawei, který dostal možnost se osamostatnit. Další na řadě má být podle portálu Huaweicentral.com série Nova. Její příběh je v podstatě totožný jako u Honoru. V roce 2016 vyšel model střední třídy Huawei Nova (prodával se i v ČR), zaznamenal úspěch, následovalo několik nových generací a nyní je adeptem na osamostatnění.

Klepněte pro větší obrázek
Staré a nové logo zřejmě už brzy samostatné značky Nova (Zdroj: Huaweicentral.com)

Čínské zdroje uvádějí, že jedna ze společností konglomerátu Huawei, konkrétně Huawei Devices, už si zaregistrovala na čínské sociální síti Weibo samostatný účet Nova. Logo dostalo ostřejší dynamičtější font, který shodou náhod nemá daleko k logu tuzemské televizní stanice Nova.

Příští týden má v Číně proběhnout tisková konference, na které má Huawei představit nové zástupce páté generace řady Nova a patrně zároveň ohlásit osamostatnění značky. Marketingově by nová podznačka mohla mířit na ženy nebo uživatele, kteří vyžadují stylový design. V Česku se z řady Nova stále doprodávají loňské modely Nova 3 a Nova 3i.

Udělejte si s námi přehled ve výrobcích. Kdo stojí za kterou značkou?

Váš názor Další článek: Struhadlo, popelnice a utržené ucho. Na Apple se valí vtipy za Mac Pro

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , SMA, Huawei a Honor, Samostatná značka, Huawei Devices, Česká republika, Značka, Logo, Osamostatnění, Novum,