Nejlíbivější z letošních top smartphonů nemá žádnou propagaci a je drahý. LG V30 pózuje na fotkách

Nepřesvědčivé působení mobilní divize LG v posledních několika letech vyústilo na konci listopadu ve výměnu jejího globálního šéfa. Než se změna bude mít šanci projevit, nějakou dobu neutěšená situace ještě potrvá. A dobře ji lze pozorovat také na českém trhu. Aktuální vlajkový model LG V30 zde nemá vůbec žádnou propagaci a v oficiální distribuci se neprodává. Někteří prodejci si top smartphone vozí vlastními silami, a to se samozřejmě podepisuje na vyšší ceně.

LG V30 je přitom velmi nadějný smartphone. Chválí si jej odborníci i majitelé ze zemí, kde se už novinka nějakou dobu prodává. Co je patrné na první pohled, je podařený design. Ačkoli je hodnocení vzhledu subjektivní, mnoho lidí se shoduje, že LG V30 je jedním z nejlépe vypadajících současných smartphonů. A to se přitom nijak zásadně nevymyká – není přehnaně bezrámečkový, v konstrukci nejsou žádné výstřelky.

LG V30 na premiéře z veletrhu IFA 2017 v Berlíně:

Možná právě umírněný, ale přesto moderní design a také množství špičkových prvků výbavy, zejména v oblasti multimédií, činí z LG V30 tak atraktivním. Zařízení má dostatek výkonu i paměti, nechybí 3,5mm jack a skvělé podání zvuku, bezdrátové dobíjení, množství funkcí v prostředí, ani duální fotoaparát. V zemích, kde je V30 v oficiální distribuci, stojí v přepočtu 23 tisíc korun. V Česku se většina prodejců „shodla“ na částce 25 tisíc korun.

LG V30
rozměry a hmotnost: 152 × 75 × 7,3 mm, 158 g
displej: 6,0", kapacitní AMOLED, 1 440 × 2 880, 537 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 4 GB, baterie: 3 300 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (8× Kryo 280, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 7.1 (Nougat)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
62 %
vybavenost
cena: už se neprodává

LG V30 na testování zapůjčil internetový obchod CZC.cz.

Diskuze (4) Další článek: Google oznámil ještě výraznější posílení zabezpečení Androidu Oreo

Témata článku: LG, , , , , , , , , , LG V30, Podařený design, Fotka, Moderní design, Většina prodejců, První pohled, Česká republika, F +, Berlín, Český trh, Neutěšená situace, Poslední rok, Mobilní divize, Bezdrátové dobíjení, Pro +,