Skládačky Samsungu trhají v Česku rekordy v předobjednávkách. Zájem je hlavně o véčko

Po dvoutýdenním období předobjednávek se nové skládací smartphony Samsung Galaxy Z Fold3 a Samsung Galaxy Z Flip3 dostávají do běžného prodeje. Tuzemské zastoupení si náramně pochvaluje zájem zákazníků v předobjednávkách. Konkrétní počty nesdělilo, ale číslo údajně odpovídá celoročnímu prodeji předchozí generace skládacích zařízení. “Měli jsme velká očekávání, ale i ta předobjednávky překonaly,“ říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsungu pro Česko a Slovensko.

V případě skládacích telefonů Češi a Slováci dávají o něco více přednost variantě Galaxy Z Flip3 5G před Z Fold3 5G. U Galaxy Z Flip3 5G vítězí menší paměťová varianta 128 GB u Galaxy Z Fold3 5G naopak ta větší, 512 GB. „Čeští i slovenští zákazníci jsou dlouhodobě, pokud jde o barvy, konzervativní. Není tedy překvapením, že s přehledem vede černá barva. Nicméně pozitivně nás překvapil zájem o novou krémovou barvu u Z Flip3, kterou volí kolem třetiny lidí. U Z Fold3 je na druhém místě zelená,“ přidává podrobnosti Balík.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G je v České republice dostupný v černé, zelené a stříbrné barvě (stříbrná pouze s pamětí 12/512 GB). Doporučená maloobchodní cena je 46 999 Kč za verzi 12/256 GB a 48 999 Kč za verzi 12/512 GB. Model Galaxy Z Flip3 5G je možné zakoupit v černém, zeleném, fialovém a krémovém provedení. Doporučená maloobchodní cena za verzi 8/128 GB činí 26 999 Kč, varianta s úložištěm 8/256 GB je za 28 999 Kč.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Fold3:


Původní článek z 23. srpna 2021:

Nečekaný úspěch Samsungu. Skládačky trhají rekordy v předobjednávkách

Nové skládačky od Samsungu se podle jihokorejského zdroje těší velkému objemu předobjednávek. Až do neděle bylo v Jižní Koreji předobjednáno celkem 450 tisíc kusů Galaxy Z Flip3 a Galaxy Z Fold3, a mnozí očekávají, že se do konce předobjednávek by se tato cifra mohla zastavit na metě 600 tisíc kusů. A to se bavíme pouze o blokovaných telefonech pro tamní operátory, pokud bychom do toho započítali i volný trh, měly by předobjednávky jen na domovském trhu vystoupat až na 800 tisíc kusů. Vytvořil Samsung novodobé skládací bestsellery?

Nové skládačky od Samsungu táhnou, vždyť u loňské generace Galaxy Z Fold2 evidoval Samsung v Jižní Koreji jen 80 000 předobjednávek! Letos je situace jiná zejména kvůli skládacímu véčku, které má svou cenu už velmi blízko klasickým topmodelům, a tak může být sázka na skládací konstrukci lákavější, než kdy dříve. Předobjednávky nových skládaček jsou v Jižní Koreji dvojnásobné oproti řadě Galaxy S21 a 1,5× vyšší, než v případě řady Galaxy Note20

Prodeje Galaxy Z Flip3 a Galaxy Z Fold3 startují v Česku 28. srpna, až do té doby je možné telefony předobjednat, a získat tak výkupní bonus ke starému telefonu a roční pojištění Samsung Care+ zdarma. První pohled na Galaxy Z Fold3 si můžete přečíst zde. Údaje o předobjednávkách v Česku Samsung nezveřejnil.

Zdroj Koreaherald

Diskuze (32) Další článek: T-Mobile přijde s novými tarify. Ceny nesníží, ale na vyžádání vrátí službu, která dřív byla samozřejmostí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip3 5G, Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB, Samsung Galaxy Z Fold3 5G, Samsung Galaxy Z Fold3 5G 512GB, Samsun, Tomáš Balík, Předobjednávka, Česká republika, Rekord, Telefon, Slovensko, Kus, Slovák, Skládačka, Car +, Jižní Korea,