Nabitý mobil v horách je základ. Motorola rozmístila nabíječky do známých chat

Pro bezpečnost pohybu v horách je funkční mobilní telefon klíčovým vybavením. V případě nouze umožní přivolat pomoc a lokalizovat člověka v terénu. V chladném horském podnebí se ale telefony vybíjejí rychleji než v nížinách. A vybitý mobil je potom k ničemu. Výrobce smartphonů Motorola se proto rozhodl, že vybraná místa v horách vybaví veřejnými nabíječkami.

Pilotní projekt spustila Motorola v oblasti Vysokých Tater na Slovensku. Ve spolupráci s provozovatelem několika vysokohorských chat Milanem „Peky“ Štefánikem v nich rozmístila uzamykatelné nabíjecí stanice, kde si turisté mohou dobít svá zařízení. Záležet si dali i na designu. Uzamykatelná krabička s karabinou je vyřezaná ze dřeva a obsahuje tři nejběžnější současné konektory – microUSB, USB-C a Lightning.

Dobíjecí stanice mohou zájemci nalézt na těchto místech ve Vysokých Tatrách:  Chata pod Soliskom (1 840 m n. m.), Majláthova Chata na Popradském Plese (1 312 m n. m.), lyžařské středisko Štrbské pleso – Stan bar, ledové igloo na Furkotce a několika dalších místech.

Diskuze (9) Další článek: Fenomén Clubhouse. Je to živý podcast a interaktivní rádio, ve kterém můžete vysílat i vy

Témata článku: Motorola, , , , Nabíječka, Lyžařské středisko, Mobil, Hora, Slovensko, Chata, Milan, Vysoké Tatry, Tatry