Na displej budeme přikládat až tři prsty. Samsung chce do tří let výrazně zvýšit bezpečnost poddisplejové čtečky

  • Čtečka jednoho otisku prstu je dnes nepsaný bezpečnostní standard
  • Výrobci se dvěma otisky najednou spíše jen experimentují
  • Samsung má do tří let na telefonech skenovat tři prsty najednou

Samsung pracuje na daleko větším zabezpečení poddisplejové čtečky otisků prstů. Víme to z vyjádření šéfa francouzské firmy ISORG vyrábějící bezpečnostní prvky pro smartphony, který prozradil, že Samsung v horizontu tří let dostane do smartphonů daleko bezpečnější čtečky otisků prstů.

Stát se tak má do roku 2025, kdy mají jihokorejci v plánu nasadit do telefonů nové typy displejů OLED 2.0. Samotná čtečka bude vycházet z technologie All-in-One sensing a bude se moci opřít o skenování, ne jednoho nebo dvou, ale hned tří prstů najednou. Díky tomu má být nová generace čtečky až 2 500 000 000× bezpečnější (2,5 × 109), než současná generace poddisplejových čteček. Plán je ostatně takový, že ke snímání otisků prstů budou moci uživatelé použít celou displejovou plchu. V současné době totiž čtečky fungují pouze na velmi malých a přesně stanovených částech displeje.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung uvede do telefonů v horizontu tří let čtečky otisků prstů, které najednou zaregistrují až tři otisky. Otisky budete moci načíst na celé ploše displeje a jejich případné prolomení se prakticky rovná nule

Podle vyjádření zástupce firmy ISORG by se měl Samsung v dohledné době stát lídrem v zabezpečení vícero otisky prstů najednou. Hodně se sice očekávalo od Applu, ten však dává i nadále do popředí Face ID, a všeobecně se neočekává, že by se pustil do podobných vod jako Samsung. A zatímco výrobcům telefonů, bankám a dalším aplikacím dnes bohatě stačí ověření biometriky jedním prstem, těžko si představit, že by už za pár let mělo existovat řešení, které má 2,5miliardkrát větší zabezpečení, než současná „bezpečná“ metoda.

Zdroj: OLED-info, Samsung Display

Diskuze (45) Další článek: Huawei Watch GT 3 SE. Lehké sportovní hodinky, které si můžete vzít i do kanceláře

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Čtečka, Otisky prstů, Prst, Displej, Čtečka otisků, Samsung Displej, Telefon, Výrobce, ? Displej, Otisk