Motorola vyrobila bezdrátovou podložku, ale zatím na ní nemá moc co nabíjet

Bezdrátové nabíjení se stává standardní technologií ve vyšším segmentu smartphonů, bezdrátové podložky zase oblíbenou položkou příslušenství. Jednu takovou podložku si u konsorcia WPC, které spravuje dnes již prakticky jedinou standardizovanou technologii Qi, nechala zaregistrovat také Motorola.

Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátová nabíječka Motorola je Qi podložka jako každá jiná. Teď zbývá ještě vyrobit mobil

Konkrétně jde o podložku Motorola CHR-0661 s jednou LED diodou a podporou bezdrátového dobíjení až 10 W. Trochu paradoxní je, že Motorola ve svém portfoliu nemá toho času žádný smartphone, který by měl bezdrátové dobíjení přímo zabudované. Využít tuto technologii mohou pouze majitelé smartphonů řady Moto Z po dokoupení zadního krytu Moto Mod s bezdrátovým dobíjením.

Nová bezdrátová podložka Motoroly zatím není komerčně v prodeji a dá se očekávat, že ji výrobce uvede až v okamžiku premiéry nového vlajkového zařízení. Díky standardu Qi ale samozřejmě může podložka posloužit k nabíjení jakéhokoli zařízení jiné značky s bezdrátovou technologií.

Kam se za poslední rok posunulo bezdrátové dobíjení:

Váš názor Další článek: Google bude mobilním výrobcům k ruce. Pomůže s nasazením eSIM do smartphonů

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , WPC, Bezdrátová technologie, Dobíjení, Podložka, Zařízení, Bezdrátová nabíječka, Motto Mód, Majitel smartphonu, Oblíbená položka, Motorol, Zadní kryt, Bezdrátové dobíjení, Bezdrátová podložka, Standardní technologie