Motorola Frontier má změnit trh smartphonů. Bude se jednat o první fotomobil s 200Mpx snímačem

Motorola byla, možná trochu nečekaně, prvním výrobcem, který na trh vypustil smartphone se Snapdragonem 8 Gen 1, a nyní se rýsuje další prvenství. Motorola chystá další topmodel, který ji má pomoci do těch nejvyšších mobilních pater. Telefon s kódovým označením „Frontier“ má být prvním smartphonem, který bude osazen 200Mpx fotoaparátem od Samsungu. Telefon má současně dostat i přetaktovaný Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Motorole se tak rýsuje nový topmodel, který dostane do výbavy zakřivený 6,67" OLED displej s rozlišením Full HD+ a 144Hz obnovovací frekvencí, baterie má podporovat až 125W kabelové či 50W bezdrátové dobíjení. Vylepšený Snapdragon poslední generace (SM8475) má být vyráběn firmou TSMC, doplní jej 8 až 12GB operační paměť.

Nejvíce se však papírově očekává od fotoaparátu. Do ostrého nasazení se má konečně dostat 200Mpx foťák Samsung ISOCELL HP1, který byl oznámen již vloni v září, ovšem dosud si na něj žárný z mobilních výrobců netroufl. Doplní jej 50Mpx širokáč (fotočip Samsung ISOCELL JN1) a blíže nespecifikovaný 12Mpx teleobjektiv. A, když už jsme nakousli fotoaparáty, selfie má mít úctyhodné rozlišení 60 megapixelů! A my pevně doufáme, že bude umět i automaticky zaostřovat, jinak přijde tak velké rozlišení vniveč.

Detaily 200Mpx fotoaparátu od Samsungu:

S ohledem na čipset je možné, že se s dvousetmegapixelovou Motorolou setkáme na trhu až ve třetím čtvrtletí. Nasvědčuje tomu datum nasazení „plusového“ Snapdragonu, který do mobilů dorazí až během druhé poloviny roku. Zatím se však jedná o dost časné spekulace, které se budou v brzkých měsících postupně zpřesňovat.

Via GSMarena

Diskuze (3) Další článek: Instax Mini Evo je instantní foťák pro milovníky retra. Nabízí stovku efektů a spojí se i se smartphonem

Témata článku: Motorola, , , , , , , , , , , , , , , F +, Rozlišení, Via GSMarena, Motorola Frontier, SMA, Full HD