Motorola Edge S: špičkový stroj s druhým nejvýkonnějším Snapdragonem není pro Evropu

Motorola většinu svých modelů uvádí globálně, pár výjimek najdeme pouze na americkém trhu nebo nově také v Číně. Právě tam spolupracuje americká dcera úzce s mateřskou společností Lenovo a volí společnou strategii pro místní trh. Některé modely uvádí Lenovo pod vlastní značkou, jiné mají logo Motorola. To je případ nově uvedené Motoroly Edge S.

Jedná se o smartphone vyšší třídy, na kterém je zajímavé zejména použití (staro)nového procesoru Snapdragon 870 5G. Jde víceméně o vytaktovaný loňský model Snapdragon 865+ a nová Motorola je jeden z prvních smartphonů, který na něm běží. Telefon se vyrábí ve dvou barvách (modro-zelená a stříbrná) a ve třech paměťových konfiguracích 6 + 128 GB, 8 + 128 GB a 8 + 256 GB. Čínská cena začíná v přepočtu na 6 600 Kč (bez daně).

Edge je vedle Razru nejvyšší modelovou řadou značky Motorola, název je odvozen od zakřiveného okraje displeje, na němž lze telefon ovládat pomocí dotekových tahových gest prstem. O to víc překvapí použití ve spojitosti s novým modelem Edge S, který používá rovný IPS panel. Ten nabídne 90Hz frekvenci a dvojici průstřelů pro duální selfie kameru. Vestavěná baterie nabídne kapacitu 5 000 mAh, čtyřnásobný zadní fotoaparát má primární 64Mpx senzor.

Váš názor Další článek: Facebook to znovu zkusí s hardwarem. Chytré hodinky vypadají jako další špatný nápad

Témata článku: Motorola, , , , , , , Pro +, Razru, Evropa, Motorola Edge S, Model, Moto Edge