Motorola Edge 40. Štíhlý a elegantní mobil s koženkovými zády přichází do Česka s rozumnou cenou

Motorola přidává do své vlajkové řady smartphonů Edge další letošní model. Po již prodávaném Motorola Edge 40 Pro přichází o něco nižší a ještě stylovější sourozenec – Motorola Edge 40. Do českých obchodů se dostane v černé a zelené barvě za cenu 14 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Motorola Edge 40 ve dvou barvách (zelená a černá) v provedení s koženkovými zády

Telefon vyniká zejména nízkou tloušťkou 7,6 mm a hmotností okolo 170 gramů. Motorola vsadila na mírně zakřivený 144Hz Full HD+ P-OLED displej, který tentokrát narostl na úhlopříčku 6,55 palce. Maximální okamžitý jas dosahuje 1200 nitů. Telefon je odolný proti vodě a prachu podle stupně krytí IP68. Rámeček je kovový, záda jsou koženková.

Bezdrátové dobíjení a výborná světelnost

Výkon dodává 6nm čipset Dimensity 8020 od Mediateku, prodává se jediná paměťová specifikace 8 + 256 GB. I přes útlé tělo se do telefonu podařilo vměstnat baterii s kapacitou 4400 mAh, která podporuje rychlé kabelové dobíjení 68 W (adaptér je součástí balení) a také bezdrátové dobíjení 15 W. Na těle telefonu najdeme stereo reproduktory s prostorovým efektem Dolby Atmos, 3,5mm jack naopak chybí. Optická čtečka otisků je součástí displeje.

Za zmínku stojí ještě fotoaparát. Ten obsahuje dva objektivy. Na primárním 50Mpx snímači je to čočka s optickou stabilizací (OIS) a netradičně velkou světelností f1.4. Doprovází ji širokoúhlý 13Mpx snímač s automatickým ostřením, který zároveň slouží i pro makro snímky. Selfie kamera nabídne rozlišení 32 Mpx. Novými funkcemi v prostředí fotoaparátu jsou zámek horizontu, video portrét a režim vlogu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Motorola Edge 40 běží na systému Android 13 a obsahuje nové funkce zabezpečení a softwaru pro zvýšenou ochranu a bezpečnost, včetně aplikace Moto Secure, která schraňuje všechny důležité funkce zabezpečení a ochrany osobních údajů zařízení. Telefon podporuje i režim Ready For pro vytvoření prostředí připomínající desktop.

Diskuze (9) Další článek: Velká fotobitva: Pět nejlepších, ale i nejdražších fotomobilů. Jen tři z nich jsou naprostá špička

Témata článku: Motorola, , , , , , , , Dolby Atmos, Koženková, Read For, Česká republika, Obchod, Moto Secure, Rozumná cena, Záda, Telefon, Dobíjení,