Motorola chce přinést nositelný smartphone a propojit ho s ostatní elektronikou

Společnost Lenovo minulý měsíc uspořádala pravidelnou výroční konferenci Lenovo Tech World, kde shrnuje dosavadní dění ve světě technologií a nastiňuje svoje vize do budoucna. Na konferenci vystoupil také prezident dceřiné společnosti Motorola Sergio Buniac. Snahou firmy bude v následujících letech ještě více zpřístupnit koncovým spotřebitelům chytrá zařízení a usnadnit jejich používání.

Klepněte pro větší obrázek

Prvním bodem má být změna vnímání smartphonu jako typu zařízení. Telefon už není používán pouze jako samostatné zařízení pro volání, ale jako „hub“ ke spojení s ostatními typy zařízení. Motorola v tomto ohledu sází na svou již používanou technologii Ready For, která k vyšším modelům smartphonů s výkonnějšími procesory dokáže (zatím jen pomocí kabelu) připojit například počítač, monitor, chytré brýle nebo televizní obrazovku.

Kompaktnější smartphone

Motorola na konferenci podtrhla také důležitost technologie 5G. Konektivitou sítí páté generace chce Motorola vybavovat nejen chytré telefony, ale také zařízení z nové éry nositelností, tzv. nositelné smartphony kompaktnějších rozměrů, které se bezdrátově připojí k externí obrazovce a mají tak přispět k ještě více propojenému světu. Žádný finální nový produkt ale v tomto segmentu zatím představen nebyl.

Třetí technologií, na kterou Motorola v příštím roce vsadí, bude dálkové bezdrátové nabíjení vzduchem. Tuto technologii už Motorola demonstrovala v průběhu letošního roku, pracuje na ní se společnostmi GuRu Wireless a Salom Electric. Hlavní výhodou bude větší pohodlnost bezdrátového dobíjení více zařízení najednou, přičemž mohou být ve vzdálenosti až několika jednotek metru od zdroje a nejsou vázána pevně na konkrétní nabíjecí podložku.

Demo ukázka bezdrátového nabíjení vzduchem:

Diskuze (2) Další článek: Oppo ukázalo novou nadstavbu ColorOS 12 a prozradilo, kdy se dostane do stávajících telefonů

Témata článku: Motorola, , , , , Zařízení, Lenovo Tech World, SMA, Elektronika, Read For, Propojit, Pro +