Máte rádi malé telefony? Pak si oblíbíte tohoto třípalcového drobečka, který není větší než platební karta

  • Dnešní telefony se předhánějí v tom, který z nich bude větší
  • Malé telefony na trhu skoro vyhynuly...
  • Čínská značka si připravila telefon do dlaně s třípalcovým displejem

Značka Unihertz chce svými telefony snad pokaždé trochu vyčnívat. Naposledy nám výrobce ukázal telefon s QWERTY klávesnicí ve stylu BlackBerry, čerstvou novinkou je pak miniaturní telefon s Androidem. Pokud máte rádi malé smartphony, vyloženě si jej zamilujete. Telefon totiž dostal do výbavy jen třípalcový displej, a tak je jeho základní půdorys podobný, jako velikost běžné platební karty.

Unihertz Jelly 2E je cokoliv jiného, než jen tuctový smartphone méně známého čínského výrobce. Aktuálně se jedná se o jeden z nejkompaktnějších Android telefonů na trhu. Displej má rozlišení pouhé tři palce, ovladače Androidu tak hledejte až pod ním. Nad displejem je umístěno sluchátko a 8Mpx selfie, na zádech čeká 16Mpx fotoaparát společně s vycentrovanou čtečkou otisků prstů.

Klepněte pro větší obrázek
Unihertz Jelly 2E je jedním z nejkompaktnějších Androidů současnosti. A to bez nějakých výrazných kompromisů ve výbavě

Zajímavý je tentokrát i pravý bok telefonu, kde najdete zamykací klávesu, programovatelné tlačítko, slot pro dvě nanoSIM karty a USB-C konektor. Přes něj dobíjíte 2 000mAh baterii, se kterou má telefon v režimu Stand-by vydržet minimálně tři dny. Novinka váží 110 gramů a na jejich zbývajících hranách najdete mimo regulátorů hlasitosti ještě sluchátkový konektor a infraport. V obou případech se jedná o něco, co z „běžných“ smartphonů už dávno vymizelo. Telefon bude v prodeji ve stříbrné barevné variantě.

Chybějící NFC vyvažuje sympatická cena

Výkon obstarává čtyřjádrový Mediatek Helio A22 doplněný 4GB RAM. 64GB úložiště rozšíříte microSD kartami (až 512 GB), které vkládáte do hybridního slotu. V rámci konektivity můžete počítat s globální podporou LTE sítí či s lokalizačními službami GPS/Glonass/Beidou/Galileo. FM rádio spustíte jen po připojení sluchátek, ve výbavě chybí prakticky jen podpora NFC. Po spuštění běží v telefonu Android 12 s minimálními úpravami od výrobce. 

Telefon se bude nabízet za sympatických 170 dolarů (4 200 Kč), přičemž v rámci předprodeje a se slevovým kódem, který můžete získat v období od 1. do 7. listopadu, se cena krátkodobě dostane na 140 dolarů, což dělá cca 3 500 korun. Prodeje telefony by měla být na online platformách spuštěny v polovině listopadu.

Představení minitelefonu Unihertz Jelly 2E:

Diskuze (62) Další článek: Samsung Galaxy Xcover6 Pro. Mobilní svět se posunul, odolný Korejec zůstává stále svůj

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , Unihertz, Malý telefon, Čínská značka, Telefon, Displej, Mediatek Helio, Platební karta, Drobeček, Výbava,