Máte naočkované sousedy? Aplikace ukáže proočkovanost na covid ve vaší obci

Služba Mobilní rozhlas se dočkala rozšíření sekce Covid report. Ta uživatelům umožní zjistit informace o proočkovanosti v obcích nebo jejich částech. Jak jsou na tom konkrétní obyvatelé, služba samozřejmě nesdělí, ale můžete si udělat obrázek o obci jako celku. Novinka byla uvedena ve spolupráci se společností MAMA AI a pod patronátem Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS).

V portálu se nyní široká veřejnost dostane k podrobným a aktualizovaným statistikám o očkování proti covid-19 v jednotlivých obcích, ať už jde pouze naočkování první dávkou, nebo oběma, což si lze snadno vyfiltrovat. Statistiky dané obce pak srovnává s dalšími obcemi v okolí, s celým krajem, nebo bere do úvahy i celorepublikové srovnání včetně grafického znázornění.

Nechybí ani informace a statistiky o průběhu nákazy. Aplikace dokáže zobrazit počty lokálních případů v rizikové skupině občanů nad 65 let. Zobrazí v grafech trendy vývoj nákazy a celorepublikové srovnání. Data jsou rovnou automaticky zpracovávána do textového komentáře. Reporty jsou generovány pro 6 250 samospráv a lze je snadno vyhledat skrze vyhledávač. Služba funguje na webu nebo skrze mobilní aplikaci pro Android a iOS.

Jak funguje služba Mobilní rozhlas:

Diskuze (34) Další článek: Petal Maps zpřístupní navigaci hodinkám Huawei a přináší i další vylepšení

Témata článku: , , , , , , , , , , Obec, Nákaza, Ad ID, Úkaz, Sousedé, Statistiky, Aplikace, Máma, ÚZIS, Pro +, Covid,