Maďaři poručí větru, dešti. Chtějí monopol na předpověď počasí

Maďaři hledají cesty jak dostat peníze do státní pokladny a navzdory nepříznivým scénářům v důsledku extra zdanění volání a SMS chystá Ministerstvo místního rozvoje zákon, který by dal státu monopol na předpověď počasí. Ministerský tajemník Zoltán Illés v rozhovoru pro Kossuth Rádió řekl, že sběr meteorologických dat je úloha státu, měla by být státem financována a že není nakloněn myšlence předpovědí počasí zajišťovaného soukromým sektorem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jak zdaní Maďaři třeba takové Yahoo? Budou Maďaři platit měsíční poplatek za apikace s předpovědí počasí?

Nezapomněl dodat, že tak složitý úkol si vyžaduje technické vybavení, výpočetní kapacitu, satelitní systémy, atd. Dle serveru dteurope.com by jeden z možných scénářů výběru nové „daně z předpovědi počasí“ mohl být odvod 0,5 % příjmů z reklamy u všech médií, bez ohledu na to, zda si od vlády předpověď koupí či nikoli. Pokuta pro neplatiče by měla být 0,8 % čistého zisku. Na závěr jen dodám, že nic není definitivní a zákon ještě nebyl navržen parlamentu.

 

Diskuze (3) Další článek: T-Mobile v květnu: splátky mobilů bez navýšení

Témata článku: , , , , , Technické vybavení, Pór, Pře, Maďar, Předpověď, Děs, Satelitní systém, Mad, Předpověď počasí, MADA