LG poodhaluje konstrukci smartphonu Wing. Vydrží až 200 tisíc vytočení

Smartphone LG Wing s bočně vytáčecím displejem se brzy začne prodávat i na našem trhu. Mezitím výrobce dává blíže nahlédnout pod pokličku netradiční konstrukce, kterou u zařízení typu smartphone použil korejský výrobce jako první na světě. Obrazovka telefonu se vytočí do boku o 90 ° a odhaluje druhý menší displej pod ní. Tím vznikají nové uživatelské možnosti a lepší využití při multitaskingu.

Hlavním záměrem při konstrukci Wingu bylo, aby uživatel mohl zařízení používat ještě komfortněji než dosud telefony s jedním displejem a klasickou konstrukcí. Jeden z návrhářů LG si při jízdě v soulském metru všiml, že chlapec, který hrál na mobilu hru a současně chtěl napsat zprávu na messengeru, musel opakovaně otáčet smartphonem ze šířky na výšku a zpět. Tak vznikla základní myšlenka současného horizontálního i vertikálního využití budoucího zařízení.

Otáčejte klidně celý den

LG muselo přijít s úplně novým řešením protože ani dosud používané konstrukce véčkového nebo skládacího typu tuto výzvu nijak neřeší. Už od samého začátku si tým uvědomoval, že klíčem k úspěchu bude návrh pantu, na kterém bude zavěšen vytáčecí displej. Musí fungovat spolehlivě a musí vydržet mnoho tisíc pohybů.

Výrobce se rozhodl zabudovat do pantu hydraulický tlumič, který snižuje tření při pohybu otáčení ven i dovnitř. Tím je pohyb hladší, příjemnější a uživatel nemá pocit, že telefonu nějak ubližuje. Aby závěs zůstal po celou dobu životnosti telefonu stabilní a časem se „nevychodil“, použilo LG mechanismus duálních zarážek sloužících k rozptýlení síly vznikající při otáčení obrazovky.

Dlouhodobé laboratorní testování ukázalo správný přístup inženýrů. Hlavní displej může být z těla vně a zpět vytočen u mobilu LG Wing více než 200 tisíckrát bez vlivu na jeho funkci. To odpovídá 100 otočením denně po dobu pěti a půl roku, což je mnohem déle než je průměrná životnost (resp. doba používání) současných smartphonů. I kdybyste s displejem Wingu otáčeli každých 10 minut 18 hodin denně, telefon vám bez problémů vydrží.

LG Wing 5G
rozměry a hmotnost: 170 × 75 × 10,9 mm, 260 g
displej: 6,8", kapacitní OLED, 1 080 × 2 460, 395 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 765G (8× Kryo 475, 2 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
63 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (10) Další článek: Oppo AR Glass 2021: vypadají jako sluneční brýle, ale jsou pro rozšířenou realitu

Témata článku: LG, , , , , LG Wing 5G, Zařízení typu, Telefon, Wing, Vytočení, Rozptýlení, Konstrukce, Otáčení, SMA, Pant, Obrazovka telefonu, Hydra