LG končí se značením písmeny a čísly. Každý mobil má mít jedinečné jméno

LG se kromě výraznější designové obměny svých chystaných smartphonů rozhodlo, že v rámci většího odlišení od konkurence přestane telefony značit klasickým způsobem písmeny a čísly. Dosud jihokorejská firma používala například označení G8, V50 nebo K40 a k tomu ještě přidávala přívlastky (ThinQ, Dual) nebo letopočty.

Nově mají nést smartphony LG jedinečná a snadno zapamatovatelná jména. Jako první firma uvede model LG Velvet, jehož podoba už unikla na veřejnost. Název (ve významu samet nebo aksamit) má v tomto případě charakterizovat „lesklou hladkost a prvotřídní měkkost“. Co si pod těmito vlastnostmi představit u mobilního telefonu, ví asi jen kreativci z marketingového oddělení LG.

Z mnohaleté praxe víme, že značení telefonů formou plnovýznamových názvů je po čase nepřehledné a v případě, kdy má výrobce v portfoliu ročně více než jednotky modelů, dlouhodobě neudržitelné. V reálu pak stejně každé zařízení dostane interní číselné značení, které bude odlišovat jednotlivé paměťové varianty nebo regionální mutace. Pak nebude překvapením, když telefon u prodejce najdeme například pod názvem „LG Velvet (KD80P)“.

Diskuze (7) Další článek: S prvním místem v DxO vyrostlo Xiaomi sebevědomí. Známe české ceny Mi 10 Pro

Témata článku: LG, , , , , , , Mutace, Mobil, Telefon, Písmeno, LG Velvet, ThinQ, Název, MOBI