Letošní odložené MWC to má nahnuté. Po Nokii a Googlu bude chybět i Samsung

Mobilním veletrhům v poslední době pšenka nekvete, což bude vidět u barcelonského MWC. Po zrušení loňského ročníku byl ten letošní přeložen až na konec června s představou návratu do běžného světa před pandemií. Realita je však taková, že se z veletrhu s předstihem odhlásila spousta „velkých jmen“, což už začíná potenciálně ohrožovat samotné uskutečnění veletrhu. Po firmách Ericsson, Nokia, Sony, Facebook, Google, Qualcomm a Oracle se z akce odhlásil i Samsung.

Pořadatelé veletrhu sice stále počítají s tím, že se akce uskuteční, jenže odliv firem hovoří o pravém opaku. Samsung následoval dřívější rozhodnutí dalších výrobců, kteří se, s ohledem na zdravotní a bezpečnostní rizika svých zaměstnanců, rozhodli na MWC vůbec neodcestovat. Mluvčí Samsungu pro jihokorejský zdroj uvedl: „Kvůli ochraně zdraví a bezpečnosti našich zaměstnanců, partnerů a zákazníků jsme se rozhodli osobně se neúčastnit letošního MWC“.

Samsung se tedy MWC zúčastní jen v online formě veletrhu, což je ostatně strategie celé řady výrobců, kteří se z MWC odhlásili. A je zřejmě jen otázkou času, než GSMA barcelonský veletrh zruší úplně. Už za současné konstelace bude výstaviště poloprázdné. A rozhodně není vyloučeno, že se do konce června z MWC neodhlásí další...

Zdroj Korea Herald

Váš názor Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Plánujte, meditujte a buďte fit

Témata článku: Ericsson, Google, Nokia, Samsung, Sony, , , , , , , , Veletrh, Samsun, Korea Herald