Lenovo Legion Duel je herní monstrum. Nabízí 90W nabíjení a bokem výsuvnou selfie kameru

Lenovo oficiálně vstoupilo do světa herních telefonů s modelem Legion Duel (v Číně Legion Pro). Jakožto herní přístroj upoutá pozornost už svým designem, který kombinuje různé barvy (červenou/modrou) a netradiční tvary.

Líbit se bude také 6,65“ AMOLED displej, který má FullHD+ rozlišení, ale hlavně vysokou obnovovací frekvenci 144 Hz. Navíc je do něj integrována i čtečka otisků prstů. Co se hraní týče, má telefon výkonu více než dostatek. Pohání jej totiž nejvýkonnější Qualcomm Snapdragon 865+ doplněný až o 16 GB operační paměti LPDDR5. Chybět nebude ani velké 512GB úložiště. Použitý čip také nabízí podporu Wi-Fi 6 a 5G sítí.

Kvůli masivnímu výkonu je telefon doplněn o systém pasivního chlazení. Stejně jako jiný výrobci i Lenovo vsadilo na populární triggery na boku zařízení, které zlepšují herní zážitek, přičemž mají i haptickou odezvu. Vibrační motorek dokonce nabízí více než 100 stylů vibrací. 

Slušnou výdrž při hraní zajišťuje 5000mAh baterie s podporou až 90W dobíjení, díky čemuž ji dobijete naplno za pouhých 30 minut. Z důvodu zachování delší životnosti je však baterie rozdělena na dva samostatné články. Pokud totiž chcete dosáhnout maximálního nabíjecího výkonu, je nutné nabíjet každý článek zvlášť, a to skrze jeden skrze USB-C konektor na spodní a druhý na boční straně.

Překvapující je netradiční umístění duálního fotoaparátu téměř do středu zad Jde přitom o 64Mpx hlavní a 16Mpx ultraširoký objektiv. Ještě více překvapivá je periskopická selfie kamerka s rozlišením 20 Mpx, která se vysouvá z boku telefonu. To se má hodit hlavně při streamování, když hrajete v landscape režimu. K tomu se budou hodit také stereo reproduktory na bocích.

Lenovo Legion Duel je zatím představen pouze pro Čínu, kde bude v prodeji od 5. srpna za atraktivní cenu od 3 500 juanů (14 000 Kč) za verzi 8/128 GB. I nejvyšší varianta 16/512 GB však vyjde na rozumných 6 000 juanů (24 000 Kč).  Výrobce ale oznámil, že časem dorazí i do Evropy. Je tedy možné, že se časem dostane i na český trh.  K telefonu bude k dispozici i různé příslušenství v čele s dokovací stanicí, která dovolí k telefonu připojit herní monitor.

Váš názor Další článek: Smartphone místo občanky? V Německu již brzy pod hlavičkou řady Galaxy S20

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , , , , Lenovo Legion, AMOLED displej, Lenovo Legion Duel, Telefon, Monstrum, Evropa, Qualcomm Snapdragon, Kamera, Bok, Herní, Legion Duel,