Kvalitní fotky především. Samsung u řady Galaxy S20 poprvé vyzkouší Super ISO

Samsung si u britského úřadu pro intelektuální vlastnictví nechal koncem ledna udělit chráněné označení na funkci Super ISO. A ta by ve spolupráci s až 108MPx fotočipy, 10× optickým a až 100× hybridním zoomem mohly přinést zajímavé vylepšení mobilního focení u chystané trojice smartphonů řady Galaxy S20.

ISO je fotografickým termínem určujícím světelnou citlivost obrazového senzoru, a spolu s clonou a expozičním časem se jedná o tři základní parametry, které určují expozici výsledné fotografie. Čím vyšší je hodnota ISO, tím jasnější jsou detaily na výsledném snímku. ISO toho ale samo o sobě mnoho nezmůže. S vysokými hodnotami ISO při horších světelných podmínkách souvisí velké množství šumu a zrnění v tmavých místech, které musí odfiltrovat pokročilé algoritmy pro redukci šumu.

U řady Galaxy S10 a Galaxy Note10 byla maximální hodnota ISO 3200, v případě řady Galaxy S20 má jít nastavit až ISO 6400, či dokonce ještě vyšší hodnoty. Absolutním rekordmanem však i nadále zůstane Huawei P30 Pro s ISO až 409 600, který dokáže fotit i v úplné tmě. Ve spolupráci se 108MPx fotočipem, variabilní clonou, Space Zoomem a zoomovými objektivy s vyšším rozlišením, by mohla  nová funkce katapultovat „es dvacítky“ na fotografickou špičku. Bude pro Samsung znamenat rok 2020 významný přerod v mobilním focení? 

Samsung zve na akci Galaxy Unpacked do San Francisca:

Via Letsgodigital

Diskuze (4) Další článek: Regulátor v Itálii napařil operátorům miliardové pokuty. Měli se domlouvat na zvýšení cen

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20+, F +, Šum, Super +, Focení, Kvalitní fotka, Galaxy Unpacked, Šup, Sup, U řady Galaxy, Pop, Samsun, Vysoká hodnota, Clona