Konec října znamená konec Bixby Vision. Rozšířená realita od Samsungu nezaujala

Samsung oznámil hlasového asistenta Bixby v roce 2018, a po dvou letech dochází ke kompletnímu ukončení jednoho z jeho nejdůležitějších modulů. Bixby Vision nebude dále aktualizován, takže ze zařízení Galaxy ke konci října kompletně zmizí. Jednalo se o modul, který spojoval funkce rozšířené reality. Přes hledáček fotoaparátu jste mohli např. skenovat vína (služba Vivino), QR kódy, či podobné obrázky z Pinterestu jako váš aktuální objekt zájmu.

Se staženým doplňkem od Amazonu bylo možné zjistit, jak se nasnímaný objekt jmenuje, a kolik stojí, v praxi to však u nás moc často nefungovalo. K dispozici byly i automatické překlady z Google Translatoru, které se nahrazovaly přímo v hledáčku a často podobným fontem, jako originál. Funkce byla cool, když jste ji někomu ukazovali, ukázalo se však, že v praxi ji, stejně jako další funkce Bixby Vision, používal málokdo. Ukončení se týká i funkcí Places, Makeup, Home Decor a Styling, které se však v Česku v současné podobě Bixby Vision nevyskytují.

Dá se říci, že Samsung ukončuje jeden z nejdůležitějších modelů služby Bixby. A to by mohlo předznamenat budoucí zánik celého hlasového asistenta. Ten před dvěma lety odstartoval problémově, navíc v něm stále chybí spousta jazykových mutací, takže v Česku jej využijete jen v angličtině. A protože došlo ke zrušení letošního SDC 2020, kde Samsung vždy ukazuje své softwarové novinky, je možné, že výrobce brzy Bixbyho nahradí Google Assistentem. V zákulisí se hovoří o tom, že Samsung s Googlem vyjednal klíčovou dohodu. Kdy však k případné změně dojde, zatím není jasné.

Promo video k nakupování přes Bixby Vision:

Via AndroidPolice, Bloomberg

Diskuze (3) Další článek: Sony Xperia 5 II je prémiový top model s kompaktními rozměry. Příští týden jde do prodeje

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Ne, Funkce, Samsung Bixby, Bixby Vision, Hledáček, Realita, Makeup, Bloomberg, Samsun, Google Translator, VIS, Bixbyho, Places, Modul, Česká republika, Pinterest, Konec října